Újabb GTX 680-as gyorsítók az MSI kínálatában

2012. augusztus 02.
1.8171
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Micro Star International a napokban bejelentette, hogy ezúttal két új fejlesztésű, az nVidia GeForce GTX 680-as modelljére épülő grafikus vezérlővel bővítette ki a termékpalettáját.

A gyártó aktuális újdonságai MSI N680GTX Twin Frozr 4GD5 és N680GTX Twin Frozr 4GD5/OC típusjelzéssel fognak megérkezni a boltok polcaira, és ahogy arról már a modellszámuk is árulkodik, különlegességük, hogy a nyomtatott áramkörükön immár megduplázott mennyiségű videomemória kapott helyet, vagyis 4 GB. A videokártyák lényegében azonos specifikációval rendelkeznek, egyedüli különbség, hogy az OC variáns már csekély mértékben megemelt GPU órajellel gördült le a gyártósorról.

A megfelelő üzemi hőfokot természetesen az MSI nagy hatásfokú Twin Frozr III rendszere biztosítja, ami két darab nagy teljesítményű ventilátor, egy nagy felületű alumínium hűtőbordázat, illetve három darab vaskos hővezető cső hatékony kombinációját kamatoztatja. A hivatalos adatok tanulsága szerint a referencia hűtőrendszerrel összehasonlítva az alkalmazott megoldás 22 Celsius-fokkal alacsonyabb üzemi hőmérsékletet, valamint 10 decibellel kisebb zajszintet (28 dB zajszint maximális terhelés mellett) képes biztosítani.

Az új Twin Frozr modellek a 28 nanométeres GK104-es grafikus feldolgozó számítási teljesítményére támaszkodnak, ami nem kevesebb mint 1536 darab CUDA magot tartalmaz, a rendelkezésére álló 4096 MB GDDR5 videomemória pedig egy 256 bites memóriainterfészen keresztül csatlakozik hozzá. Az MSI N680GTX Twin Frozr 4GD5 órajelei megfelelnek az nVidia ajánlásának, vagyis a Kepler GPU alapsebességét 1006 MHz-ben határozták meg a mérnökök, méghozzá 1058 MHz-es boost maximum mellett, az OC jelzést viselő társa esetében viszont ezek az értékek már 1058 és 1124 MHz-re emelkedtek. A fent említett 256 bites GDDR5 memóriarendszerek mindkét változatnál az előírt 1502 MHz-es valós, vagyis a 6008 MHz-es effektív frekvencián végzik feladataikat.

A különféle kijelzőknek a nyomtatott áramkörök végén egyformán felsorakozó két darab Dual-Link DVI (egy DVI-I és egy DVI-D), egy HDMI, illetve egy DisplayPort kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, a mellettük helyet kapott nVidia SLI interfésznek köszönhetően pedig akár a négyutas grafikus konfiguráció is könnyedén kiépíthető. A működéshez szükséges plusz energiát két darab hattűs PCI Express tápcsatlakozó szolgáltatja.

Ahogy az már a korszerű videokártyáktól elvárható, a kínálatból természetesen ezúttal sem hiányzik a teljes körű DirectX 11, Shader Modell 5.0 és OpenGL 4.2 támogatás sem, viszont a felsorolást az nVidia jól bevált Pure Video HD, PhysX, 3D Vision Surround és CUDA, valamint a legújabb fejlesztésű TXAA élsimítás és Adaptive V-Sync technológiái teszik teljessé. Az új MSI N680GTX Twin Frozr 4GD5 és N680GTX Twin Frozr 4GD5/OC várható megjelenési idejéről és áráról a vállalat egyelőre sajnos nem közölt semmiféle információt.

Újabb GTX 680-as gyorsítók az MSI kínálatában - 2. kép

1 hozzászólás

totyak

11 éve, 7 hónapja és 17 napja

4GB videó memóriával minimum 4-5 évig tuti ellennék. De már kettőnek is nagyon örülnék.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja