Újabb GeForce GTS 450 a Sparkle kínálatában

2010. december 01.
1.8941
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az nVidia kizárólagos grafikus gyorsító partnereként ismert Sparkle Computer a napokban újabb videokártyájáról rántotta le a leplet.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság az nVidia GeForce GTS 450-es modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig Sparkle GeForce GTS 450 típusjelzéssel, valamint SXS450512D5NM gyári modellszámmal fog felbukkanni. A gyorsító különlegessége, hogy a hűtéséről egy egyedi tervezésű, dupla kártyahelyet elfoglaló rendszer gondoskodik.

A Sparkle által alkalmazott hűtési megoldás egy nagy teljesítményű, 92 milliméteres ventilátorral van tervezve, és a hivatalos adatok szerint az nVidia referencia hűtőrendszerénél 5%-kal alacsonyabb üzemi hőmérsékletet képes biztosítani (teljes terhelés alatt), emellett annál 9%-kal kisebb zajszintet produkál. Az új hűtéssel szerelt Sparkle GeForce GTS 450 a 40nm-es gyártástechnológiával előállított, GF106 kódnévvel ellátott grafikus feldolgozóval van építve, ami 192 darab CUDA magot és 32 darab textúrázó egységet tartalmaz, az 512MB GDDR5 videomemóriát pedig egy 128bit-es memóriainterfészen keresztül képes elérni.

A videokártya órajelei hűen követik az nVidia ajánlását, vagyis a GPU-jának sebességét 783MHz-re, míg a shader processzorok teljesítményét 1566MHz-re hangolták be a mérnökök, az előbb említett 128bit-es GDDR5 memóriarendszer pedig a 3608MHz-es effektív frekvencián üzemel. A működéshez szükséges plusz energiát egy hattűs PCI Express tápcsatlakozó szolgáltatja. A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen kialakított két darab DVI és egy mini HDMI kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, a kétkártyás grafikus konfiguráció kiépítését pedig a nyomtatott áramkör nVidia SLI csatolófelülete teszi lehetővé.

Az új gyorsítókártya már rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenGL 4.0 támogatással, de a felszereltségéből természetesen nem hiányzik még az nVidia már jól ismert PhysX, CUDA, PureVideo HD, valamint a legújabb fejlesztésű 3D Vision Surround technológiája sem. Az új Sparkle GeForce GTS 450 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja