Újabb FM2-es alaplappal bővült az ASRock kínálata

2013. január 31.
1.4991
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az ASRock a tegnapi napon újabb alaplappal erősítette termékpalettáját, mégpedig az új ASRock FM2A85X Pro személyében.

Már az újdonság modellszáma is árulkodik a legfőbb vonásokról, mégpedig, hogy a termék az AMD A85X (Hudson-D4) chipkészlet köré lett felépítve, vagyis segítségével az Advanced Micro Devices FM2 tokozású APU-i (Accelerated Processing Unit) foghatóak munkára. Az ASRock FM2A85X persze gond nélkül kezeli az APU-k integrált grafikus magját, ám a felhozatalában szerepel két darab PCI Express X16 slot is, így nem csak az AMD Dual Graphics, de még a CrossFireX és Quad CrossFireX konfiguráció is kiépíthető.

Az ATX formátumú alaplapon a felsoroltak mellett található még két darab hagyományos PCI, valamint három darab 1X-es PCI Express foglalat is. A rendszermemória két darab DDR3-as aljzatba telepíthető, a különféle meghajtókat pedig nyolc darab 6 Gb/s-os tempóra képes SATA 3.0 portra lehet csatlakoztatni, amik mellé természetesen RAID 0, 1, 5 és 10 támogatás is társul. A szóban forgó újdonság egy Gigabit Ethernet kontrollerrel érkezik, ami mellett persze egy 5.1 csatornás HD audiorendszer is helyet kapott.

A hátlapi I/O panelen található egy PS/2 billentyűzet és egy egér konnektor, egy D-Sub VGA és egy DVI-D videokimenet, egy RJ-45 LAN, négy darab USB 2.0, két darab nagy sebességű USB 3.0, valamint az előbb említett hangkártya csatlakozói. Az új ASRock FM2A85X Pro várható megjelenési idejéről és áráról egyelőre nem érkezett információ, ám egyes források szerint az árcéduláján 80 dollár körüli összeg lesz feltüntetve.
1 hozzászólás

badam10

11 éve, 7 hónapja és 5 napja

Korrekt kis darab,és jó áron is adják.mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profilja