Újabb 2 GB-os Radeon HD 6450 a HIS kínálatában

2011. december 16.
2.0601
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Advanced Micro Devices kizárólagos grafikus gyorsító partnereként ismert Hightech Information System (HIS) a napokban bejelentette, hogy újabb videokártyával gazdagodott a termékpalettája.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság az AMD belépő szintű Radeon HD 6450-es modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig HIS HD 6450 2GB DDR3 PCIe X1 típusjelzéssel fog felbukkanni. Ahogy azt már az elnevezése is sejteti, a gyorsító különlegessége, hogy a gyártó nem kevesebb mint 2 GB VRAM-mal vértezte fel, azonban ennek a megoldásnak a gyakorlati haszna erősen megkérdőjelezhető.

A videokártya egy félmagas nyomtatott áramkörrel lett tervezve, és további érdekessége, hogy az alaplapok 1X-es PCI Express foglalatába telepíthető, így ezeknek a paramétereknek köszönhetően elsősorban azoknak a HTPC (Home Theater PC) rendszerek tulajdonosainak jelenthet ideális választást, akiknek a számítógépe nem rendelkezik 16X-os PCI Express slottal. A videokártya hűtéséről egy egyetlen kártyahelyet elfoglaló, passzív hűtőrendszer gondoskodik.

A HIS HD 6450 2GB DDR3 PCIe X1 a 40 nm-es gyártástechnológiával előállított, Caicos névre keresztelt grafikus feldolgozó köré épül, ami 160 darab Stream processzort, nyolc darab textúrázó és négy darab ROP egységet tartalmaz, a 2048 MB DDR3 VRAM-ot pedig egy 64 bites memóriainterfészen keresztül képes elérni. A grafikus vezérlő órajelei hűen követik az Advanced Micro Devices ajánlását, ugyanis a GPU sebességét 625 MHz-re hangolták be a tervezők, míg az előbb említett 64 bites DDR3 memóriarendszer az 1000 MHz-es frekvencián üzemel.

A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen kialakított egy darab D-Sub VGA, egy Dual-Link DVI-D és egy HDMI 1.4a kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget. A dobozban a cég mellékel még két darab félmagas hátlapi panelt is, amik lehetővé teszik, hogy a gyorsítót a legkülönbözőbb felépítésű számítógépházakba is gond nélkül lehessen telepíteni. Az újdonság rendelkezik teljes körű DirectX 11, OpenGL 4.1 és OpenCL támogatással, de a felszereltségéből persze nem hiányzik még az Advanced Micro Devices már jól ismert Stream, a harmadik generációs Unified Video Decoder (UVD 3), a PowerPlay, valamint a 3D-s megjelenítésben segédkező HD3D technológiája sem. Az új HIS HD 6450 2GB DDR3 PCIe X1 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.


Újabb 2 GB-os Radeon HD 6450 a HIS kínálatában - 2. kép



Újabb 2 GB-os Radeon HD 6450 a HIS kínálatában - 3. kép

2 hozzászólás

Vendég

13 éve, 4 hónapja és 6 napja

Ronda, de legalább csendes szvsz...

válasz erre

Aidon Assassin

13 éve, 4 hónapja és 6 napja

Hát ez a hűtőrendszer elég....ronda nagyon nem tetszik bár a paraméterei nagyon jók...

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profiljarDAVE profilja