Újabb világrekordot állítottak fel a DDR4-es memóriák kapcsán

2017. április 02.
3.9881
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
A memóriamodulok piacán sokáig a DDR3-as modulok uralták a terepet, melyet a DDR4-es memóriák első hulláma sem tudott megtörni, az Intel és az alaplapokkal foglalkozó vállalatok azonban egy második hullámmal erősítettek.

Azóta már a DDR4-es modulok is egyre népszerűbbek, ráadásul az AMD Ryzen processzorok megjelenése még nagyobb lendületet adhat a piacnak. Az egyetlen akadály az árazás, hiszen azt látjuk, hogy az erőre, a kínálat szélességére és modulok gyorsaságára nem lehet panaszunk.

Ezt bizonyítja egy újabb rekord megszületése, mely 5280MHz-re tette fel az új mércét. Ezt egy thaiföldi OC-s, Audigy állította be, méghozzá egy ASRock Z170M OC Formula alaplap, egy Teamgroup TForce DDR4-es memória és egy Intel Core i7 7700K processzor segítségével.
2 hozzászólás

totyak

7 éve, 7 hónapja és 3 napja

Megértem, hogy a DDR4 az új dolog és ezért drágább, mint a DDR3, de a gyártás meg valószínűleg egy az egyben ugyanúgy zajlik, mint DDR3-nál, tehát sem új gyártósorokat nem kellett felszerelni, nyersanyagot is ugyanonnan szerzik be gondolom és szerintem a munkásokat sem kellett különösebben betanítani. Akkor mire fel nem csökken az az ár?

válasz erre

WarriorAutobot

7 éve, 7 hónapja és 4 napja

Nekem az durvább hogy a DDR4-es RAM-ok ára már az egekben van és nem nagyon akar lentebb menni az áruk.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja