Új SSD tárolókkal bővült a TDK kínálata

2013. május 08.
1.4871
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A TDK a tegnapi nap folyamán bejelentette, hogy ezúttal egy friss fejlesztésű szilárdtest-meghajtó szériával gazdagodott a termékkínálata.

A most beharangozott sorozat a boltok polcaira TDK SDG4A típusjelzéssel fog megérkezni, kínálatában pedig jelenleg három modell sorakozik fel. Az adattárolók természetesen a már jól bevált 2,5 inches kialakítással gördültek le a gyártósorról, így nem csak az asztali PC-k, hanem a hordozható gépek számára is ideális választást jelenthetnek.

A TDK új SSD-i a számítógépek 3 Gb/s-os tempóra képes SATA II portjára csatlakoztathatóak, de természetesen visszafelé kompatibilisek az első generációs SATA rendszerekkel is. A meghajtók MLC (multi-level cell) NAND flash memóriamodulokból lettek felépítve, ami mellé a szakemberek a TDK saját fejlesztésű RS4 kontrollerét társították.

A szilárdtest-meghajtók 180 MB/s-os olvasási, valamint 130 MB/s-os írási teljesítményt kínálnak, míg adatokból modelltől függően 64 GB-ot, 128 GB-ot, illetve 256 GB-ot képesek eltárolni. A felhozatalból természetesen nem hiányzik az olyan jól ismert funkciók támogatása sem, mint például a TRIM, read-retry és ECC. Az új TDK SDG4A háttértárolók várható megjelenési idejéről és árazásáról egyelőre nem érkezett információ.
2 hozzászólás

Vendég

7 éve, 6 hónapja és 2 napja

Egy 256-ost beújítanék, ha megállna az ára 50k körül...

válasz erre

Vendég

7 éve, 6 hónapja és 2 napja

Az árára kíváncsi lennék! TDK-ról nem is tudtam, hogy ssd-ket is gyárt

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profiljagery1113 profilja