Új logóval érkezik a Windows 8

2012. február 19.
2.4841
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Már korábban is érkeztek pletykák, miszerint a Microsoft most készülő Windows 8 operációs rendszere immár megújult logóval fog megérkezni, azonban az elmúlt napok folyamán ezek a híresztelések beigazolódtak, ugyanis Sam Moreau egy blogbejegyzés alkalmával hivatalosan is megerősítette az említett embléma újjászületését.

A vállalat döntése távolról sem nevezhető váratlan lépésnek, hiszen az operációs rendszer legelső, 1.0-ás verziója óta mindegyik főbb kiadás már megújult logóval gazdagodott.

A beszámoló szerint a Windows 8 emblémájának újjászületését Paula Scher, a Pentagram alkalmazottja indította el, ugyanis a hölgy feltette a kézenfekvő kérdést, miszerint ha a rendszer neve egyszer "ablakok", akkor a logó miért egy zászlót szimbolizál? Sam Moreau kifejtette, hogy az új jelkép kinézetével a Microsoft vissza kíván térni annak klasszikus megjelenéshez, egyúttal egy olyan formát szerettek volna elérni, aminek külleme ezek mellett még modern is.

A készülő operációs rendszer új logójának tervezésénél jelentős szerepet kapott a Windows 1.0 esetében alkalmazott megoldás, és emellett persze még a frissen kifejlesztett Metro felhasználói felület is, ugyanis az illetékesek magyarázata szerint a ráncfelvarráson átesett embléma végső megjelenése remekül illik a szóban forgó interfészhez. A hamarosan érkező Windows 8 Consumer Preview kiadásban már minden érdeklődő éles környezetében is megtekintheti az újjászületett szimbólumot.

Új logóval érkezik a Windows 8 - 2. kép

25 hozzászólás

Vendég

13 éve, 2 hónapja és 19 napja

Az elsőő dolog ami tetszik az új winbenröhögő smiley

válasz erre
123a(z) 3 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja