Új külső DVD-íróval bővült az Asus kínálata

2013. április 03.
1.4041
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Asus a tegnapi napon a számítógépes kiegészítőinek felhozatalát vetette alá vérfrissítésnek, ugyanis hivatalosan is bemutatta az Asus SDRW-08U5S-U típusjelzéssel ellátott optikai meghajtóját.
 

A vállalat szóban forgó, DVD lemezek írására kihegyezett újdonsága külső kialakítással gördült le a gyártósorról, a PC-khez való csatlakoztatása pedig az USB 2.0 interfészen keresztül történhet. A meghajtó helyigényére nem lehet panasz, az ugyanis mindössze 140 X 135 X 13 milliméteres méretekkel rendelkezik.

Az új Asus SDRW-08U5S-U az egyrétegű DVD+R, DVD-R és DVD-RW lemezeket 8X-os tempóval képes megírni, míg ugyanezen formátumok kétrétegű változatainak esetében ez az érték 6X-osra csökken. A DVD-RAM médiák adattal való feltöltése 5X-ös sebesség mellett történhet, de az új meghajtónak természetesen a hagyományos CD lemezek megírása sem jelent gondot, mivel ezeket a korongokat 24X-es tempóval képes kezelni.

Az Asus SDRW-08U5S-U felhozatalában szerepel még a Disc Encryption II névre keresztelt biztonsági funkció is, ami jelszavakkal képes bebiztosítani a kiírt adatokat, de emellett a kódolt fájlnevek használatát is lehetővé teszi. Az új optikai meghajtó ezüst, barack és málna színváltozatban lesz elérhető, megjelenésére pedig április végén számíthatunk, mégpedig 24.900 forint körüli áron.
4 hozzászólás

csirkee

7 éve, 4 hónapja és 23 napja

ennyiért veszek inkább egy blu-ray írót

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

7 éve, 4 hónapja és 23 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

7 éve, 4 hónapja és 23 napja

Igényesen néz ki, de ennyit nagyon nem ér meg.

válasz erre

Vendég

7 éve, 4 hónapja és 23 napja

Szimpla dvd írónak elég drága!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt