Új EC sorozatú noteszgép a Gateway kínálatában

2010. november 26.
1.6011
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Acer leányvállalataként ismert Gateway az elmúlt napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a hordozható gépeinek termékpalettáját.

A frissen beharangozott újdonság a gyártó EC szériájának legfiatalabb tagja, az üzletek kínálatában pedig Gateway EC19C-A52C/S típusjelzéssel fog felbukkanni. Az új noteszgép hordozhatóságára nem lehet panasz, ugyanis mindössze 285 X 204 X 25 - 28,9 milliméteres méretekkel dicsekedhet, ami mellé alig 1,35 kilogrammos tömeg társul (akkumulátorral együtt).

A rendszer egy 11,6 inches szélesvásznú kijelzővel van tervezve, ami az 1366 X 768-as (WXGA) natív felbontással rendelkezik. A képernyő keretéből természetesen nem hiányzik a már jól megszokott webkamera 1,3M pixeles változata, valamint a mikrofon sem. A Gateway EC19C-A52C/S az Intel HM55 Express chipkészlet köré épül, és az Intel alacsony energiafogyasztású 1,33GHz-es Core i5 470UM központi feldolgozójával van felvértezve, ami a Turbo Boost technológiának köszönhetően üzemelhet akár az 1,86GHz-en is. A laptop DDR3-as memóriarendszere alapesetben 2GB RAM-mal van feltöltve, de szükség esetén 4GB-tal is tovább bővíthető.

A képi megjelenítésért a processzorba integrált Intel HD Graphics chip felel, az adatok tárolásáról pedig egy 320GB-os hagyományos merevlemez gondoskodik. A különféle hálózatokhoz való kapcsolódást egy Gigabit Ethernet vezérlő, egy 802.11b/g/n rendszerű WiFi modul, és egy Bluetooth 3.0 + HS adapter garantálja. Az ultrahordozható külső részén található egy több formátum kezelésére felkészített kártyaolvasó (SD, MMC, RS-MMC, MS, MS PRO, XD), egy D-Sub VGA és egy HDMI kimenet, három darab USB 2.0, egy RJ-45 LAN, valamint az integrált hangkártya fejhallgató és mikrofon csatlakozója.

A notebookot a Microsoft előtelepített Windows 7 Home Premium (64bit) operációs rendszerével, és egy hatcellás Lithium-Ion akkumulátorral szállítja a cég, ami a hivatalos adatok szerint hat óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani. Az új Gateway EC19C-A52C/S várhatóan még ebben a hónapban megérkezik a japán boltok polcaira 780$ körüli áron, a szélesebb körű megjelenéséről viszont egyelőre sajnos nem érkezett információ.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja