Új MI technológiát szabadalmaztatott a Rockstar, valószínűleg már a GTA 6-hoz

2021. január 20.
23.6991
Maniac profilja, adatai
Maniac
Új szabadalmat nyújtott be a minap a Rockstar és a Take Two Interactive csapata, mely arra utal, hogy szeretnék a jövőben magasabb szintre fejleszteni a videojátékos NPC-k mesterséges intelligenciáját.
 

Mindezt annak ellenére is, hogy a Red Dead Redemption 2-ben ezt már közel mesteri szintre emelték, a virtuális navigáció magasabb szintre emeléséről szóló szabadalom alapján azonban a jövőben minden eddiginél realisztikusabb virtuális világok születhetnek majd, hiszen az egyes NPC-knek saját akaratuk, jellemzőik és tulajdonságaik lesznek.

A szabadalom kiemelte például, hogy minden egyes NPC másképpen vezeti majd a járműveket, így valaki gyorsabban, más lassabban, de természetesen tonnányi egyéb hatás is meghatároz majd részükről egy-egy cselekvést. Noha nem említették, a szabadalom alighanem már a GTA 6-hoz készült, ami a jelek szerint soha nem látott digitális realizmust szeretne a képernyőnkre varázsolni.
5 hozzászólás

totyak

8 hónapja, 3 hete

Szerintem elsősorban a GTA V Series X / PS5 kiadásaiban akarják bevetni az új technológiát. Gondolom nem csak én érzem nevetségesnek (remélhetőleg ők is), hogy a harmadik konzolgenerációra akarják kihozni ugyanazt a játékot némi grafikai tuninggal. És ez jó lehetőség lenne nekik tesztelni hogyan is működik, csiszolgathatják mire valóban kijön a következő GTA.

válasz erre

Tommy

8 hónapja, 3 hete és 2 napja

Nagyon kíváncsi leszek a 6-ra. Ha egyszer még valaha megkapjuk...

válasz erre

muki

8 hónapja, 3 hete és 2 napja

Eddig sem volt gyenge, mit hozhatnak még bele basszus.

válasz erre

VaPe

8 hónapja, 3 hete és 3 napja

Még tíz év és meg sem tudjuk mondani hogy nem előre felvett jelenet vagy számított jelenet amit látunk...

válasz erre

Patrik94

8 hónapja, 3 hete és 3 napja

A legjobbak még mindig a GTA4 rendőrei.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljaGargameth profiljamarco profilja