Új jelöléssel jelzi majd a PEGI a játékok dobozán a mikrotranzakciókat

2018. augusztus 31.
3.3231
Maniac profilja, adatai
Maniac
A PEGI sem szeretné a jövőben félvállról venni a mikrotranzakciók jelenlétét a játékokban, így a korbesorolási hivatal bejelentette, hogy a jövőben új matricát tesznek a dobozos játékokra, amivel az in-game pénzköltés lehetőségére hívják majd fel a figyelmet.

A PEGI bejelentése szerint az összes videojátékra felkerül majd a jövőben az alábbiakban látható jel, amelyikben valódi pénzt költhetünk el, tehát kis túlzással és egyben szomorúsággal állíthatjuk, hogy a dobozos címek 90 százalékán biztosan viszontlátjuk majd.

Új jelöléssel jelzi majd a PEGI a játékok dobozán a mikrotranzakciókat - 2. kép

Bár a PEGI eddig is figyelembe vette a korhatár megállapításakor a mikrotranzakciókat, azonban az utóbbi hónapokban rengeteg tiltás és per indult a témában, ezért úgy határoztak, hogy külön is fontos kiemelni a játékon belüli pénzköltés lehetőségét.
4 hozzászólás

totyak

7 hónapja, 6 napja

És akkor mi van, ha ott lesz a logo. Legtöbben meg sem nézik mi van a dobozon, csak leemelik és viszik. Korhatárral sem törődik senki. Meg most őszintén, bármelyik szülő, aki bemegy a boltba a gyerekének játékot venni, az tudja, hogy mit kell figyelnie? Nem hiszem. Ez arra lesz jó, hogy még kevesebbet látunk majd a borítóképből.

válasz erre

Gólem

7 hónapja, 1 hete és 2 napja

Ez egy jó ötlet.

válasz erre

WarriorAutobot

7 hónapja, 1 hete és 2 napja

Sajnos kell ez a logó, mert tényleg nagyon sok játékban van már mikrotranzakció.

válasz erre

Direktor

7 hónapja, 1 hete és 2 napja

Nagyon helyes döntés, ez egy jó megoldás!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljarDAVE profiljaMonyo profiljaImperator profiljaWarriorAutobot profiljaretePceldaK profiljaManiac profilja