Ubuntu Linux frissítés - Igásló új nyereggel

2008. március 25.
3.8261
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Megérkezett az Ubuntu Linux legfrissebb veriójának béta változata.

Az Ubuntu 8.04 a Hardy Heron becenevet kapta, mely név az operációs rendszer stabilitását sugallja. A Linux legnépszerűbb operációs rendszerének neve a megjelenésétől kezdve egybeforrott a megbízhatósággal a desktop rendszerek között, az utóbbi néhány frissítéssel szemben az új verzió azonban csak ráncfelvarrást jelent, mely külsőleg sem hoz látványos változásokat, így marad az eddig megszokott barna-narancssárga profil is.

Ami pedig a motorháztető alatti dolgokat illető, azért észrevehetőek lesznek a változások, melyek mind-mind az új verzió stabiltását, és/vagy a rendszer gyorsaságát szolgálják. Vagyis megújult a lemezkezelés, a kernel, és többek között gyorsabban is tölt be a rendszer indításkor, valamint gyorsabban futtatja az alkalmazásokat is.

Az egyik legnagyobb újdonság a telepítéshez köthető. Pontosabban egy újfajta telepítési módozat, mely Wubi névre lett keresztelve. Ennek köszönhetően az Ubuntu-t úgy telepíthetjük Windows operációs rendszer alá, mintha egy alkalmazás lenne, és eztán magát a rendszert, melyet az Ubuntu külön meghajtóként kezel, a Windows egyetlen fájlnak látja. Ha pedig a felhasználó úgy dönt, hogy a továbbiakban nincs szüksége a Linux-ra, egy "hagyományos" uninstallálással eltávolíthatja azt.

Ubuntu Linux frissítés - Igásló új nyereggel - 2. kép

A majdan kifutó operációs rendszernek a szintén béta stádiumban leledző Mozilla Firefox 3.0 lesz az alapértelemezett böngészője, amely az előzetes tesztek alapján a mezőny legjobbjának ígérkezik mind a gyorsaságát, mind pedig a memóriafelhasználást illetően. A jelek szerint az Ubuntu Linux továbbra sem akarja megváltani a világot, marad olyan, amilyennek eddig is megszokhattuk már: Egy stabil operációs rendszer, valamint gazdaságos és esszerű alternatíva az átlagos felhasználó számára.nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljadarkomen profiljaGnoresz profiljaWickedSick profiljakylx profiljasoami profilja