Ubisoft: A lopakodás és az új Splinter Cell

2010. április 04.
1.8771
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Dru profilja, adatai
Dru
A francia Ubisoft egyik nagy dobása lehet idén a megújult Splinter Cell, amely egy sokkal brutálisabb, keményebb Sam Fishert mutat be a játékosoknak, mint az előző részek.

Kérdés, hogy ez kell-e a népnek, ugyanis az eddigi videók alapján úgy tűnik, hogy a készítők beáldozták az alapvetően lopakodós játékmenetet a túlzott (és könnyűnek ható) akció oltárán. Max Beland, a projekt kreatív igazgatója szerint azonban ez koránt sincs így, mivel a csapatának az volt a célja, hogy egy olyan alkotást rakjon össze, amelyben a játékosok "használni akarják" a sötétséget, a csendesebb, elegánsabb megoldásokat.

Az Industry Gamers csapatával való beszélgetését azzal kezdte, hogy Sam Fisher eddigi kalandjai egy kicsit nehezek voltak a fogyasztók számára, ám úgy érzi, most sikerült eltalálniuk a megfelelő arányokat. "Tiszta elképzelésünk volt arról, hogy mit szeretnénk átadni a játékosoknak, ám nyilvánvalóvá vált, hogy ezt nem megfelelően, legalábbis nem elég jól csináljuk, ugyanis az emberek nem ragaszkodtak hozzá. Nem fejezték be a játékokat, amelyeket készítettünk, és az eladások stagnáltak. Ha összehasonlítod a Splinter Cell 1 eladásait a Splinter Cell 4-ével, meglátod, hogy egy kicsit csökkentek a számok. Tehát az elképzelésünk jó volt, de egy másik irányból kellett megközelítenünk."

"Olyanná tesszük a lopakodást, amit majd használni akarsz. Azt akarjuk, hogy egy ragadozó legyél és ne egy nagymama. Nagymamának lenni eddig olyasmi volt, mintha rá lettél volna kényszerítve a lopakodásra. El kell rejtőznöd az árnyékokban, mert ha meglátnak, akkor lelőnek és meghalsz. De mi van, ha az árnyékokat olyan dologgá formáljuk, ami érdekes, és erősebbé tesz, valamint fegyverként használhatod az ellenségeid ellen? Ez az a módszer, amellyel képesek vagyunk más irányból is megközelíteni a franchise-unkat, miközben hűek maradunk az értékeihez."
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja