Tűzfalalkalmazást épít új alaplapvezérlő csipjeibe az Nvidia

2004. október 22.
1.5541
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A grafikus csipjeiről ismert Nvidia az első gyártó, amely hardveralapú tűzfalalkalmazást és ezzel együttműködő alaplapvezérlő csipeket hoz forgalomba.

Az Nvidia állítása szerint az új NForce 4 MCP (média és kommunikációs processzor) csipekhez tartozó Active Armor elnevezésű hardveralapú tűzfal azzal az előnnyel rendelkezik a hasonló feladatot ellátó számítógépes szoftverekkel szemben, hogy leveszi a fő processzor válláról a hálózati forgalom ellenőrzésének feladatát, ezáltal pedig növeli a számítógép teljesítményét.

Emellett a hardveralapú alkalmazások általában biztonságosabbak, mivel kevésbé vannak kiszolgáltatva a hackerek támadásainak. A megoldás szépséghibája, hogy az új PCI-alapú vezérlőcsipek és a tűzfal jelenleg kizárólag az AMD Athlon 64, 64 FX és Sempron processzorokkal felszerelt számítógépekkel kompatibilisek, és egyelőre az sem vehető biztosra, hogy a jövőben támogatják-e majd az Intel lapkákkal ellátott PC-ket is.

Az új Nvidia NForce 4 csip három változatban kerül forgalomba - az Ultra kódnevű 100-150 dolláros verzió a beépített Active Armor tűzfallal és 3 GB RAID alkalmazással, a 200 dolláros csúcsmodell NForce 4 SLI pedig ezek mellett a két grafikus kártya egy rendszeren való futtatását lehetővé tevő SLI megoldással kiegészítve lesz kapható. Az alapmodell egyszerűbb tűzfallal és kisebb teljesítményű RAID megoldással 55 dollárba kerül. A cég ígérete szerint a kereslet felfutásával párhuzamosan a fenti árak csökkennek majd.

Kapcsolódó linkek:
nVidia Corporation
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 6 hónapja és 18 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljaBotyi profiljamarco profilja