Tűzálló külső Maxtor HDD

2007. november 16.
2.3891
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Seagate bemutatott egy olyan külső merevlemezt, amely egy különleges burkolatnak köszönhetően ellenáll a több száz fokos lángoknak is.

Az eszköz alapját egy Maxtor márkanévvel fémjelzett winchester képezi, ezt pedig beépítettek egy speciális házba. A gyártó képviselőinek az elmondása szerint az adattároló akár fél órán keresztül is kibírja sérülésmentesen a 850 fokos tűz gerjesztette hőmérsékletet. Ez azonban nem minden, ugyanis a külső merevlemez vízálló is, tehát ha adott esetben elmerül az a vízben, akkor egy teljes napig nem engedi át a nedvességet a különleges burkolat. S mivel az új HDD esetében az adatbiztonságra fektette a hangsúlyt a Seagate, ellátták azt a Maxtor speciális adatmentő technológiájával is, ami egy bizonyos szintig védelmet nyújt a vírusokkal szemben is.

Az amerikai tárolóspecialista kétféle tárolókapacitásban hozza forgalomba a strapabíró merevlemezes meghajtókat, így kapható lesz egy 80 GB-s, valamint egy 160 GB-s modell. Az új külső HDD-kért 260 (45 ezer Ft), illetve 320 dollárt (55 ezer Ft) kell fizetniük a vásárlóknak.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja