Tutorialokon alapul a 10,000 dolláros Kickstarter projekt?

2012. április 24.
1.7581
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
Remek szolgáltatás ez a Kickstarter: általa még azok az indie játékok is megvalósulhatnak, amelyek egyébként talán sosem érnének révbe; a Kickstarternek köszönhetően mindenki merhet nagyot álmodni, de persze a megannyi szerencsét próbáló tehetség között óhatatlanul ott lapul néhány olyan is, aki inkább az átverés mellett teszi le a voksát.

Feltételezhetően egy, a Ron Paul Egyesült Államokbeli elnökjelöltről készülő játék fejlesztője is hasonló filozófiát vall, amelyre a Something Awful igyekezett rámutatni.

A Ron Paul: The Road to Revolution a fejlesztő/producer/tervező D.S. Williams megfogalmazása szerint egy "minden ízében eredeti artworkökkel és gameplay rendszerrel" vagyon megáldva, melynek minden ízét HTML 5-ben kódolta.

A fentebb említett szájt szerint azonban Williams úr nem volt teljesen őszinte közönségéhez, akiknek már mintegy 10,000 dollárt köszönhet. A Ron Paul játék webes könyvtárában a Something Awful szerkesztői rábukkantak egy olyan forrásfájlra, amelyben egy igen beszédes részletet is olvashatunk:

melonJ
http://www.melonjs.org
Step by step game creation tutorial

Ez a sor - sok más gyanús körülménnyel egyetemben - arra enged következtetni, hogy Williams játékkészítő tutorialokat használ a projekt kivitelezéséhez, ami dicséretes elszántságra vall, de mindenképp rossz fényben tünteti fel az alkotót, aki ezért már 10,000 dollárral kopaszította meg rajongóit.

Tutorialokon alapul a 10,000 dolláros Kickstarter projekt? - 2. kép

Ezzel azonban nem ér véget Williams ostorozása, ugyanis a játékban feltűnik egy ellenfél, aki kísértetiesen hasonlít a Braidből ismert Monstarra. Ez még talán beleférne a "poénos" kategóriába, hanem amikor rádöbbenünk, hogy a fő karakter valójában nem más, mint egy rajongó által rajzolt Walugis sprite sablon, amire más arcot montíroztak... No, akkor aztán kiborul a bili.
3 hozzászólás

Vendég

12 éve, 11 hónapja és 16 napja

Mondjuk ez így elég kemény!meglepett smiley

válasz erre

Cpt_Nihil

12 éve, 11 hónapja és 16 napja

Vendég írta:
Hali.
Helló röhögő smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 11 hónapja és 16 napja

Hali.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja