Túlhajtott Radeon HD 5770 a PowerColor kínálatában

2010. április 07.
2.1761
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Advanced Micro Devices kizárólagos grafikus gyorsító partnereként ismert PowerColor a mai napon bejelentette, hogy újabb taggal gazdagodott a termékpalettája.

A frissen beharangozott újdonság az AMD ATI Radeon HD 5770-es modelljére épül, a boltok polcain pedig PowerColor PCS++ HD5770 típusjelzéssel fog megjelenni (AX5770 1GBD5-P2G gyári modellszám). A gyorsító hűtéséről egy az Arctic Cooling műhelyéből kikerült, dupla kártyahelyet elfoglaló rendszer gondoskodik.

A gyártó által alkalmazott hűtési megoldás egy 92 milliméteres ventilátorral van ellátva, és a hivatalos adatok szerint 10 Celsius-fokkal alacsonyabb hőmérsékleten képes tartani videokártyát, mint az Advanced Micro Devices referencia hűtőrendszere. Ahogy azt már a cég PCS++ szériájától megszokhattuk, az új PowerColor PCS++ HD5770 is már gyárilag megemelt órajelekkel dicsekedhet, vagyis a 800 darab stream processzorral épített grafikus feldolgozó sebességét 875MHz-es hangolták be a mérnökök, az 1024MB GDDR5 VRAM-al épített 128bit-es memóriarendszer pedig az 1250MHz-es frekvencián üzemel (5000MHz-es effektív teljesítmény).

A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen kialakított két darab DVI-I, egy HDMI és egy DisplayPort kimenet kínál csatlakozási lehetőséget, a többkártyás grafikus konfiguráció kiépítését pedig a nyomtatott áramkör ATI CrossFireX csatolófelülete teszi lehetővé. A gyorsítókártya természetesen rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenCL támogatással, de a felszereltségéből nem hiányzik az ATI Stream, a Unified Video Decoder 2 (UVD 2), az ATI PowerPlay, valamint az Eyefinity technológia sem. Az új PowerColor PCS++ HD5770 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt információt, de egyes források szerint 150 euró körüli áron lehet majd beszerezni.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 6 hónapja és 9 napja

Egy ilyen pici szörny elég veszélyes belsőt hordoz magában, 5 GHz ekkora NYÁK-ra brutálisan jól néz ki röhögő smiley Kell is a dupla férőhelyes hűtés rá.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Remulto profiljaManiac profiljamarco profilja