Túlhajtott GeForce GTX 460 a Leadtek kínálatában

2010. augusztus 05.
2.0731
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az nVidia grafikus gyorsítókra specializálódott Leadtek Research bejelentette, hogy egy új fejlesztésű videokártyával gazdagodott a termékpalettája.

Ahogy azt már sejteni lehet, a gyártó újdonsága az nVidia legfrissebb GeForce GTX 460-as modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig Leadtek WinFast GTX 460 OC típusjelzéssel fog felbukkanni. A grafikus vezérlő hűtéséről egy egyedi fejlesztésű rendszer gondoskodik, ami egy nagy teljesítményű ventilátorral, valamint két darab 8 milliméteres hővezető csővel van tervezve.

Az új Leadtek WinFast GTX 460 OC a 40nm-es gyártástechnológiával előállított, 336 darab CUDA maggal és 56 darab textúrázó egységgel épített GF104-es Fermi grafikus feldolgozóval van felvértezve, az 1024MB GDDR5 videomemóriát pedig egy 256bit-es adatsínen keresztül érheti el. A videokártya már gyárilag megemelt órajelekkel büszkélkedhet, ugyanis a GPU teljesítményét 675MHz-ről 725MHz-re, míg a shader egységek sebességét 1350MHz-ről 1450MHz-re módosították a mérnökök, az 1GB GDDR5 VRAM-al szerelt 256bit-es memóriarendszer viszont továbbra is az nVidia ajánlása szerint van behangolva, vagyis a 3600MHz-es effektív frekvencián üzemel.

A hátlapi panelen két darab DVI és egy mini HDMI kimenet lett kialakítva, de a nyomtatott áramkörről természetesen nem hiányzik a már jól ismert nVidia SLI csatolófelület sem, aminek köszönhetően igény esetén kiépíthető akár a kétkártyás grafikus konfiguráció is. A GeForce GTX 400-as sorozat többi tagjához hasonlóan már az újdonság is rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenGL 4.0 támogatással, amiket az nVidia PhysX, CUDA, PureVideo HD, valamint a legújabb fejlesztésű 3D Vision Surround technológiája egészít ki. Az új Leadtek WinFast GTX 460 OC pontos megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket, de egyes források szerint a gyorsító még ebben a hónapban meg fog érkezni a boltok polcaira.


Túlhajtott GeForce GTX 460 a Leadtek kínálatában - 2. kép



Túlhajtott GeForce GTX 460 a Leadtek kínálatában - 3. kép

nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja