Túlhajtott GTX Titan gyorsító a Colorful kínálatában

2013. február 28.
1.5961
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Colorful is csatlakozott a GeForce GTX Titan videokártyákat felvonultató gyártók táborához, ugyanis az elmúlt napok folyamán a vállalat is bemutatta a szóban forgó újdonságra épülő saját megoldását.

A Colorful nevével fémjelzett grafikus vezérlő ránézésre nem árulkodik semmilyen különlegességről, hiszen első pillantásra is meg lehet állapítani, a gyorsító felépítése teljes mértékben megegyezik az nVidia alapmodellével, és hűtéséről is a referenciapéldánynál már megismert, dupla kártyahelyet elfoglaló standard megoldás gondoskodik, ám az órajelek frontján a mérnökök már távolról sem ragaszkodtak a papírformához.

A Colorful GeForce GTX Titan természetesen a GK110-es grafikus feldolgozóval gördült le a gyártósorról, ami mellé a 384 bites adatsínen keresztül 6 GB GDDR5 videomemória csatlakozik. A Kepler GPU alapsebessége továbbra is az előírt 837 MHz-ben lett meghatározva, ám a GPU Boost 2.0 által biztosított maximális teljesítmény határát a mérnökök egészen 983 MHz-ig tolták ki (az eredeti érték 876 MHz), ráadásul az előbb említett 384 bites memóriarendszer is az előírt 6000 MHz-es effektív frekvencia helyett immár 6400 MHz-en teljesít.

A hátlapi panel csatlakozókínálata továbbra is megegyezik az alapmodellnél látott sémával, vagyis a felsorolásban egy HDMI, két darab DVI, illetve egy DisplayPort kimenet képviselteti magát. A Colorful új GeForce GTX Titan felbukkanására egyelőre még csak a kínai piacon számíthatunk, a szélesebb körű megjelenéséről, valamint az áráról viszont nem érkezett információ.
1 hozzászólás

jezzahun

12 éve, 1 hónapja és 6 napja

Ára tuti sok lesz. egy nvidia mindig drágamosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja