Túlhajtott GeForce GTX 470 a Gigabyte kínálatában

2010. augusztus 08.
2.6061
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Gigabyte Technology a napokban bejelentette, hogy újabb taggal gazdagodott a grafikus gyorsítóinak kínálata.

Az újonnan reflektorfénybe állított videokártya az nVidia GeForce GTX 470-es modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig Gigabyte GeForce GTX 470 Super Overclock Edition típusjelzéssel fog felbukkanni (GV-N470SO-13I gyári modellszám). A gyorsító hűtéséről egy dupla kártyahelyet elfoglaló, WindForce 3X névre keresztelt hűtőrendszer gondoskodik, ami három darab nagy teljesítményű ventilátorral lett tervezve.

Az új Gigabyte GeForce GTX 470 Super Overclock Edition 40nm-es Fermi grafikus feldolgozója 448 darab CUDA maggal és 56 darab textúrázó egységgel van felvértezve, az 1280MB GDDR5 videomemóriát pedig egy 320bit-es interfészen keresztül érheti el. Ahogy azt már a neve is mutatja, a grafikus vezérlő órajelei búcsút intettek az nVidia referencia értékeinek, ugyanis a GPU sebességét 607MHz-ről 700MHz-re, míg a shader egységek teljesítményét 1215MHz-ről 1400MHz-re hangolták át a mérnökök, a 320bit-es GDDR5-ös memóriarendszer viszont továbbra is az előírt 3348MHz-es effektív frekvencián üzemel. A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen kialakított két darab DVI és egy mini HDMI kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, viszont az nVidia SLI csatolófelület jelenlétéről sajnos nincs információ.

A megfelelően stabil működést egy tizenkét fázisú tápellátás garantálja. A videokártya már rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenGL 4.0 támogatással, de a felszereltségéből természetesen nem hiányzik még az nVidia már jól ismert PhysX, CUDA, PureVideo HD, valamint a legújabb fejlesztésű 3D Vision Surround technológiája sem. Az új Gigabyte GeForce GTX 470 Super Overclock Edition már előrendelhető a nagyobb külföldi webáruházaktól 339 euró körüli áron, a szállítás időpontjára viszont egyelőre nem derült fény.


Túlhajtott GeForce GTX 470 a Gigabyte kínálatában - 2. kép

nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Gargameth profilja