Túlhajtott GeForce GTX 460 a Zotac kínálatában

2010. augusztus 18.
2.3331
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az nVidia kizárólagos grafikus gyorsító partnereként ismert Zotac a napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a videokártyáinak termékpalettáját.

A frissen beharangozott újdonság az nVidia legfiatalabb GeForce GTX 460-as modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig Zotac GeForce GTX 460 AMP! Edition típusjelzéssel fog felbukkanni (ZT-40403-10P gyári modellszám). A gyorsító hűtéséről egy dupla kártyahelyet elfoglaló aktív hűtőrendszer gondoskodik.

A Zotac GTX 460 AMP! Edition a 40nm-es gyártástechnológiával előállított, Fermi alapú GF104-es grafikus feldolgozóval van felvértezve, ami 336 darab CUDA magot és 56 darab textúrázó egységet tartalmaz, a 256bit-es adatsínen keresztül pedig 1024MB GDDR5 videomemóriát képes elérni. Ahogy azt már a cég AMP! szériájától megszokhattuk az új videokártya is már gyárilag megemelt órajelekkel büszkélkedhet, vagyis a GPU sebességét 675MHz-ről 810MHz-re, míg a shader egységek teljesítményét 1350MHz-ről 1650MHz-re hangolták át a tervezők, a 256bit-es GDDR5 memóriarendszer pedig az előírásos 3600MHz helyett a 4000MHz-es effektív frekvencián üzemel. A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen kialakított két darab DVI, egy HDMI és egy DisplayPort kimenet kínál csatlakozási lehetőséget, a kétutas grafikus konfiguráció kiépítését pedig a nyomtatott áramkör nVidia SLI csatolófelülete teszi lehetővé.

Az újdonság már rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenGL 4.0 támogatással, amiket az nVidia már jól ismert PhysX, CUDA, PureVideo HD, valamint a legújabb fejlesztésű 3D Vision Surround technológiája egészít ki. A dobozban a cég mellékeli még a Prince of Persia: The Forgotten Sands játék teljes értékű változatát is. Az új Zotac GeForce GTX 460 AMP! Edition várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.


Túlhajtott GeForce GTX 460 a Zotac kínálatában - 2. kép

1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 1 hónapja és 1 napja

[Tiltott felhasználó!]

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profiljadarkomen profiljarDAVE profiljaXelosz profiljamarco profiljaImperator profilja