Túl az első millión Japánban a Nintendo DSi

2008. december 23.
1.5401
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Kinek van szüksége egy pöttömnyi kamerákkal ellátott handheld masinára? Mondjuk egy millió japánnak és majd még többnek.

A Nintendo újabb DS hardver revíziója alaposan megmozgatta a nipponi játékosok fantáziáját, és szélesre tárta az emberek bukszáját, hogy onnan további Yen milliókat rántson ki, pár hét leforgása alatt. A kibővített DS konzol november elsejétől futja köreit és tegnap, december 21.-én máris megérintette az első mérföldkövet.

Nem kellett tehát két teljes hónap ahhoz, hogy milliós, eladott nagyságrendekről beszélgessünk esetében. Érdekesen alakult ez a történet, emlékezzetek csak vissza a debüt előtti felmérésre, amelyben a potenciális DSi vásárlókat faggatták arról, hogy szándékoznak-e beújítani maguknak egy Nintendo DSi-t és ha igen, mégis mikor?

A válaszadók nagy többségét nem hozta komolyabban lázba a harmadik DS inkarnáció, csupán 3.6%-uk nyilatkozott úgy, hogy a masina megjelenése után azonnal, vagy röviddel tervez vásárolni egyet, a további megkérdezettek, még nem döntöttek, hezitáltak, sőt, elvetették a vásárlás gondolatát.

Ehhez képest a valóság másként alakult, egy teljes hónapra és pontosan három további hétre volt szüksége a DSi-nek ahhoz, elérje az első és egyben talán legfontosabb mérföldkövet, az egymilliós, értékesített példányszámot. Az adatok az Enterbrain-től származnak. A Nintendo DSi valamikor 2009-ben hagyja el hivatalosan Japánt és Amerika, valamint Európa felé veszi az irányt, bizonyára a siker ezen régiókban sem fog majd elmaradni.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt