Trilógia lesz a StarCraft II

2008. október 12.
1.7261
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Dru profilja, adatai
Dru
Zajlik a 2008-as BlizzCon, amelynek keretein belül már túlestünk egy nagyobb volumenű, Diablo III-hoz kapcsolódó bejelentésen.

A Blizzard másik sikervárományos játéka, a StarCraft II sem kerülhette el ezt a sorsot. A sajtótájékoztatón jelenlévő újságírókat nem kicsit döbbentette meg, amikor az előttük álló Blizzard-munkatárs bejelentette, hogy a StarCraft II trilógiaként fogja elérni a szoftverkereskedéssel foglalkozó üzletek polcait.

Ez konkrétan azt jelenti, hogy minden egyes részben megkapjuk egy-egy faj kampányát, amelyet végigtolva várhatunk a következő epizódra, és a történet csak akkor válik teljessé, ha mindhárommal végzünk. Érdekes húzás, és nem csodálom, hogy rögtön megindultak róla internet-szerte a viták, pro és kontra.

A fejlesztők szerint azért volt szükséges ennek a döntésnek a meghozatala, mert a játék túl nagyra hízott, és úgy érezték, hogy különálló epizódokban jobban el tudják készíteni, ráadásul a játékosok kezei közé is előbb tudnak valamit adni, mintha meg kellene várniuk mindhárom történetszál kidolgozását.

Először a Terran kampány megjelenése lesz aktuális, amely Wings of Liberty névre hallgat, második a sorban a Zergeket középpontba állító Heart of the Swarm, végül a Protossokkal operáló Legacy of the Void teszi fel a pontot az I-re, és húzza ki az utolsó bankjegyeket a játékosok zsebéből. Részenként legalább 30 küldetésre számíthatunk, ami valóban kellően magas szám ahhoz, hogy létjogosultsága legyen a darabolásnak, viszont a tartalmat illetően kicsit szkeptikusak vagyunk, reméljük, hogy nem fullad unalomba a pályák sokasága miatt.

A tájékoztatót egyes külföldi hírforrások szerint érdekes mondatok zárták: a WarCraft IV is hasonló rendszerben lesz kiadva. Ez pedig azt jelenti, hogy gyakorlatilag hivatalosan megerősítették, hogy a cég másik legendás RTS sorozata is bővül. Mivel ez az információ csak néhány helyen bukkant fel, ezért ne vegyétek teljesen biztosnak.
nincs még hozzászólás

 
Minden hír, videó és cikk
Blizzcon 2008
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja