Tovább tarthat az Explorer dominanciája

2008. április 05.
1.6981
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Előkészületben az újhullámos böngészeők, folyik az esélylatolgatás.

A nagy esélyes az egekig magasztalt Mozilla Firefox lesz, a kihívók között azonban ott a Micrososft szoftvere, az Internet Explorer 8, amely népszerűségét leginkább annak köszönheti, hogy ugyebár a Windows operációs renszerek saját böngészője. Továbbra sem lesz tehát könnyű dolga a babérokra törő IE riválisainak, nem feltétlen a használati érték az, amely döntő e kérdésben.

Elképzelhető azonban, hogy ha a Mozilla egy olyan böngészővel jelentkezik, amely kellően gyors és praktikus, komolyabb részt szakíthat magának a piacból. A Firefox 3.0 pedig valóban ilyen lehet. Egy 2007-es felmérés szerint a felhasználók közel 80 százaléka Internet Explorer-t használ, még a Mozilla-t mindössze 15 százaléknyian választják.

Az ok kézenfekvő: A felhasználók jó rész túl kényelmes ahhoz, hogy böngészőt váltson, avagy szimplán nem foglalkozik azzal, éppen mit is használ. Mivel pedig a legtöbben a Windows operációs rendszereit használják, így nincs is mit csodálkozni az eredményeken. A Firefox 3 teljes verziója júniusban érkezik.

Kapcsolódó:

Elérhető a Firefox 3 Beta utolsó verziója
Júniustól elérhető lesz a Firefox 3.0
1 hozzászólás

Vendég

17 éve, 4 hónapja és 12 napja

Kíváncsi lennék arra a 2007-es felmérésre. Gondolom sponsored by Microsoft!röhögő smileyröhögő smiley

Az a gagyi ie már régen nem ér el 80%-ot. Örül ha életben tud maradni egyelőre. Rohamléptekkel cseréli le minden értelmes ember. Jelenleg kb fele-fele az ie-ff arány.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja