Továbbra sem várható a Nintendo Wii árcsökkentése

2009. augusztus 04.
1.6661
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Miközben a Sony feltételezett és előbb-utóbb elkerülhetetlen PlayStation 3 árcsökkentésétől hangos a szaksajtó, Satoru Iwata, a Nintendo elnöke egy kérdésre válaszolva szép csendben megjegyezte, hogy ők a továbbiakban sem terveznek ilyen jellegű lépést megtenni annak érdekében, hogy még inkább felgyorsítsák a Wii kereskedelmi fogyását.

A masina Japánon kívül magasan szárnyal, nagyon komoly profitokat termel és ezt nem ostobák lefaragni, amíg nem feltétlenül szükséges.

Iwata-san azt is elmondta továbbá, hogy az idei kemény line-up, a Wii Sports Resort, a Wii Fit Plus és a New Super Mario Bros. magukban hordozzák a potenciált, hogy egyenként is elérjék a tízmilliós globális eladásokat jövő év márciusáig, azaz a kurrens üzleti esztendő végéig. A tavalyi reménységek, a Wii Music és az Animal Crossing: City Folk nem hozták meg a hosszútávú sikereket, a mostaniakkal szemben viszont jóval bizakodóbbak. A Nintendo Wii konzolok fogyása egyébként az utóbbi hónapokban tanúsított mélyrepülése után ismét fellendülni látszik Nipponban, ezt pedig a Capcom harmadik Monster Hunter epizódja és az ugyanebben az időben csatarendbe állított, fekete színezetű gép megjelenése fogja erőteljesen segíteni. Láttuk, hogy mire volt képes a franchise a PlayStation Portable-lel, tehát ez az egy cím önmagában is lazán elegendő lehet nagy mértékben megdobni a hardver forgalmát, így ebben a helyzetben persze, hogy nem számol a vezetőség az árcsökkentés lehetőségével. A Monster Hunter 3 felénk jövő év elején teszi tiszteletét, derült ki tegnap a Capcom jelentéséből. A Wii marad tehát relatív drága, még egy jó ideig biztosan.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 16 napja

Miért is csökkentene, ha így is veszik mint a cukrot.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja