Továbbra is sok a vírusos e-mail

2004. március 05.
1.4581
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Bagle és a NetSky féregvírusok szinte naponta jelennek meg új formában, rendkívüli e-mail forgalmat generálva.

Az elmúlt egy hét leggyakoribb vírusai a csatolt dokumentum elindítása után lépnek működésbe. A vírus egyik legutóbbi megjelenése a magyarországi internetszolgáltatókat tűnteti fel feladónak, és vírusveszélyre, illetve az e-mail cím körüli karbantartási munkákra hívja fel a figyelmet, angol nyelven - áll a közleményben.

A február vége óta özönlő vírusos e-mailek száma a hét közepére sem csökken - közli az Axelero a vírusbiztonsági társaságok jelentései alapján. Az egyik legutóbb megjelent kártevő a Bagle
család legújabb tagja, a Bagla. K jelű vírus, amely a management@, administration@, staff@, noreply@, support@ kezdetű levélcímeket tüntet fel feladónak. A @ utáni részben bármi szerepelhet, a mai napon például a hazai internetszolgáltatók, így az Axelero Internet neve is megjelent feladóként. Az e-mail megszövegezése szintén többször említi az Axelero nevet, így próbálván hitelesnek feltüntetni a levelet - tartalmazza a közlemény.

Az Axelero Internet arra hívja fel az internetezők figyelmét, hogy legyenek fokozottan elővigyázatosak: semmiképpen se nyissák meg a csatoltan érkező fájlokat és a gyanúsnak ítélt e-maileket azonnal töröljék ki. Az elmúlt egy hét leggyakoribb vírusai csak a csatolt fájl elindítása után lépnek működésbe. A Bagle.K esetében azért érdemes külön odafigyelni, mivel a vírusos levelek ismerős, például a staff@axelero.hu, management@axelero.hu hamisított feladóval is érkezhetnek. Szintén lényeges a vírusirtó szoftverek frissen tartása, azaz a vírusmintafájlok legutóbbi verziójának letöltése. Ezt az alkalmazások opcionálisan maguk is elvégzik, különben pedig a gyártó weboldalán, vagy a Szoftverbázison keresztül is hozzáférhetők.

Az Axelero kiemeli, hogy a Bagle és társai hatása nem csak a megnövekedett mailforgalomban jelentkezik, hanem a vírusok a fertőzött számítógépeken úgynevezett hátsó ajtót is nyithatnak, amelyen keresztül a rendszer sebezhetővé válik.
1 hozzászólás

AngryKnight

8 éve, 1 hónapja és 17 napja

hát sajna még most is sok

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt