Továbbra is szó nélkül kitilthat a Live-ról a Microsoft a horogkereszt használatáért

2010. november 23.
2.4921
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Manapság egyre gyakrabban sulykolja az átlagember fejébe a tömegmédia a politikai korrektség fogalmát, és anélkül, hogy belemásznánk a politikába, annyit következmények nélkül megjegyezhetünk, hogy amíg a politika - és ami mögötte van -, semmiféle jelét nem mutatja a korrektségnek, addig nem várható el az emberektől sem a politikai korrektség.

A Microsoft mégis csatlakozik ahhoz a hangos többséghez, amelyik ezt a megvalósíthatatlan fogalmat hirdeti úton útfélen, ennek köszönhető, hogy a cég bejelentette, továbbra is szó nélkül kitiltanak minden olyan játékost a Live-ról, aki horogkeresztet használ avatárként.

Az eset újbóli kirobbantója a Call of Duty: Black Ops megjelenése volt, aminek hatására a Microsoft szerint megszaporodtak a szvasztikás avatárok, és Stephen Tolouse szerint ezeket haladéktalanul tiltaniuk kell a politikai korrektség jegyében, ami szerinte nem csak a korrektség kérdése, hanem egy alapvető tisztelet is egyben. Bár Stephen szerint a rendszeren további jelképek is betiltásra kerültek, az úriembernek és korrektnek nehezen nevezhető Tolouse uraság nem tud azonosulni azokkal a hangoskodásokkal, amelyek szerint így akkor a Dávid csillagot és a keresztény keresztet is tiltsák be, lévén a horogkereszt már jóval a Harmadik Birodalom felemelkedése előtt is vallási jelkép volt, tulajdonképpen egyike a legősibb jelképeknek, betiltása tehát ilyen szempontból indokolatlan. Kíváncsiak lennénk ugyanakkor, hogy egy vörös csillagos avatár meddig lehet életképes a Live-on, minden bizonnyal lényegesen tovább, mint egy szvasztikás, így tehát ennyit a Microsoft politikai korrektségéről.
6 hozzászólás

marco

14 éve, 6 hónapja és 2 napja

DNS írta:
MS és a diszkrimináció?
Ugyan, hiszen már a windózzal kapcsolatban is annyira vigyáztaknyelvnyújtó smiley
Ja igaz, a kis szentek.röhögő smiley

válasz erre

DNS

14 éve, 6 hónapja és 2 napja

MS és a diszkrimináció?
Ugyan, hiszen már a windózzal kapcsolatban is annyira vigyáztaknyelvnyújtó smiley

válasz erre

marco

14 éve, 6 hónapja és 2 napja

Érthetetlen számomra is az eljárás. Figyelmeztetni valakit - esetleg többször is - az oké. De azonnal szó nélkül tiltani, az nem oké. Az említett vörös csillaghoz is rengeteg vér tapad, bár nem pártolom a horogkeresztes érzelmeket, de nem tartom korrektnek ezt a kirekesztést. Gyakorlatilag maga az MS is ugyanúgy diszkriminációval vádolható...?

válasz erre

Firka

14 éve, 6 hónapja és 2 napja

Én helyesnek tartom a lépést, bár tény, hogy az egyéb önkényuralmi jelképekkel is hasonlóan kéne eljárni. Őszintén szólva futkos a hátamon a hideg, ha akármilyen fórumon meglátok egy horogkeresztet avatárként, mivel egyből arra gondolok, hogy az illető jónak tartja, amit jelképez. Én egy viszonyleg empatikus embernek tartom magam, de ezzel semmilyen szinten nem tudok azonosulni. A kedvenc kibúvó, hogy ez eredetileg ősi vallási jelkép, de nyilván senkinek nem az jut róla eszébe, mert mi abban a kultúrkörben élünk, ahol ez valami borzasztó dolgot jelent (az eredeti a másik irányba fordul amúgy is).

válasz erre

skyman

14 éve, 6 hónapja és 2 napja

Valamit a fülébesugtak a Microsoftnak, ez röviden ennyiröl szol.
Mert természetesen akkor ezt az alapot követve igen sok jelkép miatt lehetne törölni profilokat...

válasz erre

totyak

14 éve, 6 hónapja és 2 napja

Mért kell rögtön kitiltani érte, előbb nem lehet csak felszólítani, hogy változtasson avatart?

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja