Tovább gyűrűzik az adatvesztési botrány Angliában

2007. december 24.
1.4601
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) hétvégén közleményben adta hírül, hogy több tízezer felnőtt és ennél is több gyermek adatait veszítették el a közelmúltban.

Talán már meg sem lepődünk azon, ha azt olvassuk, hogy Nagy-Britanniában ismét több százezer ember adatai tűntek el. Novemberben attól volt hangos a sajtó, hogy 25 millió polgár bankszámlája került veszélybe, múlt héten fény derült arra, hogy nyoma veszett egy olyan merevlemeznek, amely 3 millió tanulóvezető nevét, teszteredményeit, illetve más azokkal kapcsolatos személyes információkat tartalmazott, most pedig összesen 160 ezer beteg gyermek és néhány tízezer 40 évvel ezelőtt kezelt páciens adatai tűntek el egy átszállítás során.

A brit egészségügyi minisztérium egyik szóvivője elmondta, nincsenek arra utaló jelek, hogy rossz kezekbe kerültek volna az adatok, ennek ellenére megtették a szükséges óvintézkedéseket, és értesítették az érintetteket a történtekről.

A korábbi esetek napvilágra kerülése után a hatóságok vizsgálatot kezdeményeztek, és így derült fény az újabb adatvesztésekre, a sorozatos incidensek azonban nem vetnek jó fényt az éppen hatalmon lévő Brown-kormányra.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profilja