Tovább nőtt a briteknél a digitális játékeladások mértéke 2012-ben

2013. január 02.
1.5191
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A brit Entertainment Retailers Association az új esztendő beköszöntével egy friss elemzést készített az Egyesült Királyságban történt digitális játékeladásokról, amelyek 2012-ben további komoly növekedést mutattak a korábbi évekhez mérten.

A jelentésből kiderült ugyanis, hogy tavaly 11,4 százalékkal több digitális formátumú termék fogyott, mint 2011-ben, ezzel szemben pedig tovább romlott a fizikai adathordozók szereplése, a dobozos termékekből ugyanis 17,6 százalékkal kevesebb kelt el a 2012-es évben.

Az értékeket csak és kizárólag a videojátékokra szűkítve mindez 8 százalékos emelkedést jelent a korábbi évekhez képest, így csak a digitális videojáték-eladások 500 millió fontos hasznot termeltek tavaly.

Szerintetek egyensúlyba kerülnek majd a jövőben a digitális és a dobozos eladások, vagy szépen lassan a süllyesztőben végzik a fizikai adathordozók?
6 hozzászólás

Vendég

12 éve, 2 hónapja és 15 napja

Nem örülök ennek a növekedésnek mert ezzel a cégek igazolva látják majd az általuk vizionált jövőképet.szomorú smiley Nekünk pedig akik szeretik a játékokat fizikai valójukban tárolni, csak a koppanás jut.

válasz erre

marco

12 éve, 2 hónapja és 15 napja

Sajnos biztos hogy előbb utóbb befellegzik a fizikai adathordozónak, mert senkinek nem éri meg, kivéve a boltokat, de ők is át fognak állni hardverre majd. Ez a digitális evolúció, nincs mese...szomorú smiley

válasz erre

rDAVE

12 éve, 2 hónapja és 15 napja

Hát vegyesen vagyok vele, mert van olyan játék, amit muszáj dobozosan megszereznem, de van ami meg megfelel letöltve is, bár azoknál is plusz élmény, ha fizikailag van meg.

válasz erre

Vendég

12 éve, 2 hónapja és 15 napja

Én évek óta nem veszek dobozost az a helyzet.

válasz erre

Vendég

12 éve, 2 hónapja és 15 napja

Sajnos hiába szeretjük a dobozos játékokat, a piac nem errefelé tendál.szomorú smiley

Pedig én is jobb szeretem a polcon a játékot....

válasz erre

Marduk

12 éve, 2 hónapja és 15 napja

Szerintem a fizikai hordozók még egy jó darabig nem fognak eltűnni, mert egyes emberek jobb szeretik a dobozos verziót, mert azt el tudják tenni a gyűjteményükbe. mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaKisember001 profiljaDav2377 profilja