Tomonobu Itagaki: No more, nincs több Ninja Gaiden

2008. május 14.
1.8731
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A Microsoft Gamer's Day-en egy váratlan kijelentést tett a Team Ninja megbecsült nagymestere, Tomonobu Itagaki.

A Tecmo belsős fejlesztőcsapatához még 1992-ben csatlakozott és elsőként az amerikai futballjátékon, a Tecmo Bowl-on dolgozott, az igazi áttörést pedig 1996-ban érte el az első Dead Or Alive epizóddal, ami gyakorlatilag egy Virtua Fighter klónnak volt betudható. Innen már nem volt nehéz vezető dizájnerré avanzsálnia.

Legutóbb Ryu Hayabusa kalandjain dolgozott, aki a korabeli kalandjaihoz hasonlatos módon, kivált a Dead Or Alive csapatából, hogy egy újabb saját akcióba kezdjen, immáron utoljára. A Ninja Gaiden hosszú ideig megpihent, a nyolcvanas évek óta a Dead Or Alive-on kívül nem vállalt máshol szerepet, mígnem 2004-ben visszatért a Microsoft akkori X-dobozán, majd egy megfejelt verzió is kijött 2005-ben, Black alcímmel, mely tavaly kapott egy alaposan feltupírozott remake-et PlayStation 3-on, a Ninja Gaiden Sigma-t. Hamarosan befut az Xbox 360 exkluzív Ninja Gaiden 2 és Tomonobu mester szerint eljő a sorozat végzete, befejezik a szériát, nem lesz több folytatás.

Tomonobu Itagaki a Microsoft Gamer's Day-en a Kotaku-nak nyilatkozta eme szomorú sorokat, egy tolmácson keresztül. Állítása szerint mindent elértek a sorozattal 3D-ben amit csak lehetett, nem szeretne további epizódokat készíteni Ryu Hayabusa-val. Két kérdés vetődik fel ilyenkor. A csúcson akarnak kiszállni és valóban itt lenne a sorozat alkonya? Vagy csupán egy cseles marketingfogás, mellyel arra sarkallnák a vásárlókat, hogy vegyék meg a második részt és alaposan élvezzék ki, mert nincs tovább? Ezt a nagymester tudja csupán, mi csak találgathatunk. A rajongók mindenesetre most egy rossz hírrel gazdagodtak, de a remény élni fog szívükben.

A második epizód már csak karnyújtásnyira van a megjelenéstől, június 6.-án befut az állítólagos utolsó felvonás. Hattyúdal.

Tomonobu Itagaki

Tomonobu Itagaki: No more, nincs több Ninja Gaiden - 2. kép

1 hozzászólás

angol26

10 éve, 3 hónapja és 1 napja

Jajj, dehogyisnem!

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
Microsoft Gamer's Day 2008
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja