Tomonobu Itagaki: Egy új brand alapításán fáradozik

2008. június 01.
1.5991
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Korábban beszámoltunk róla, hogy a Team Ninja fejese, Tomonobu Itagaki az Xbox 360 exkluzív Ninja Gaiden második felvonásával végleg lezárja a saga-t.

Azonnal felmerült a kérdés, hogy vajon mi jár a mester fejében, mivel folytatja elismerésre méltó karrierjét? Konkrétan nem volt hajlandó még elárulni, hogy mihez kezd fantasztikus, istenadta tehetségével és ügyeskezű csapatával, ám annyit azért odavatett a kíváncsi népnek, hogy egy kiemelten erőszakos címen fog fáradozni az elkövetkezendő időkben.

A Tecmo belsős fejlesztő stúdiója, a Team Ninja már az első Xbox masina mellett is elkötelezte magát, amely a 360-as megjelenésével csak tovább öröklődött. Néha persze pottyantanak morzsát a többi konzolra is, ám a legfőbb műveik, mint a Dead Or Alive és a Ninja Gaiden a redmondiak gépezetén maradt. A Ninja Gaiden-ből készült egy Nintendo DS-es spin-off és a PlayStation 3 tulajdonosok is kaptak egy szenzációsan jól eltalált kalandot Ryu Hayabusa főszereplésével, de mint tudjuk, ez utóbbi csupán egy remake volt, aminek persze kitűnő.

A folytatás már kizárólag Xbox 360-ra érkezik és a mester bevallása szerint utoljára, a sorozatot ezzel a résszel végleg lezárja és egy másik, meg nem nevezett, gátlástalanul erőszakos játék fejlesztési munkálataiba ássa nyakig bele magát. Meglátása szerint a jelenlegi masinák közül az Xbox 360 a legerősebb, mely kijelentés nem volt váratlan szájából, hiszen pálcát törtek a gépezet mellett, rosszul adná ki magát, ha nem ezt vallaná nyilvánosan. Mr. Ninja Gaiden beszélt továbbá arról a tiszteletről, melyet a nyugati fejlesztők iránt érez, ezek közül is Peter Molyneux-t emelte ki. "Azt szeretném, ha egy napon olyanná válhatnék, mint ő..." - mondta.

Mi pedig azt szeretnénk, ha továbbra is önmaga maradna, mert kiváló tehetség és különleges egyéniség. Felmerült egy mostanában igen felkapott táma. Vajon kik is állnak jelenleg magasabb szinten, a nyugati, vagy a távolkeleti, jelen esetben japán fejlesztők? Itagaki-san nem sarkította ki kollégáihoz (Akira Yamaoka, Hideo Kojima) hasonlatos módon a dolgokat. Állítása szerint a nyugati stúdiók valóban erősen felzárkóztak, de azt, hogy valójában kik is a jobbak, nem lehet egyértelműen megítélni. Ezzel mélységesen egyet értünk. Kíváncsian várjuk a következő nagy durranását, mely vélhetően ismét Xbox 360 exkluzív lesz, bár ez még nincs konkrétan lezsírozva. Idővel válaszokkal is szolgálhatunk, egyelőre ennyit sikerült begyűjtenünk.
2 hozzászólás

marco

12 éve, 8 hónapja és 18 napja

Vendég írta:
egy nagy **** az egész!!!!!!!!
Ha ez is a véleményed, egy kicsit próbálj meg normálisabban fogalmazni, illetve ki is fejthetnéd, miért gondolod így...

válasz erre

Vendég

12 éve, 8 hónapja és 18 napja

egy nagy **** az egész!!!!!!!!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljaMonyo profilja