Tomonobu Itagaki szerint is haldoklik a japán játékipar

2010. augusztus 10.
2.2361
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A sokat látott Keiji Inafune, avagy a Capcom egyik producere és nem mellesleg a MegaMan atyja eléggé meglepte a játékosokat, amikor tavaly szeptemberben arról beszélt, hogy szerinte a japán játékiparnak befellegzett.

Állítását azután fogalmazta meg, miután kilátogatott a tavalyi Tokyo Game Show-ra, és látta, hogy milyen alkotások uralják manapság a piacot. A kijelentéshez pedig a mai napon csatlakozott a szintén sokat látott Valhalla Games Studios főnöke, avagy Tomonobu Itagaki is, aki szintén azon a véleményen van, hogy haldoklik a japán játékipar.

Igaz ami igaz, Itagaki lényegesen más szemszögből közelíti meg a témát, mint Inafune, hiszen míg utóbbi uraság a játékok milyenségét látva fogalmazta meg véleményét, addig a Devil's Third munkálataival foglalatoskodó Tomonobu úr inkább a japán piacot és gazdaságot hibáztatja azért, mert romokban hever a játékipar. Itagaki nem volt rest kimondani, országa képtelen volt megérteni a kapitalizmus eszméjét, és nem tud élni a szabad piacgazdaság előnyeivel, ami bár nem csak a játékiparra hat, természetesen azt is komolyan befolyásolja, illetve rombolja. Hogy Itagaki mennyire volt magánál a fenti megnyilvánulás közben, azt sajnos nem tudjuk, de azért egyelőre korántsem kell attól félni, hogy a japán játékipar teljesen beadná a kulcsot.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja