Tömeges elbocsátások a Siemens-nél

2008. február 27.
1.8131
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Meglehet, akár több ezer dolgozójától lesz kénytelen megválni a Siemens telekommunikációs divíziója.

Az átszervezés a vállalat közel 4000 dolgozóját érintheti, ebből 2000-en németországi munkavállalók lehetnek. A telekommunikációban érdekelt nyugati gyártók egyre kevésbé képesek lépést tartani a lényegesen olcsóbb árakkal dologzó, és egyre többet termelő ázsiai gyártókkal szemben. A Siemens kompromisszumos megoldást keres, de könnyen lehet nem tudja kikerülni a tömeges elbocsátásokat.

Nem is olyan régen Németországban a finn Nokia borzolta a kedélyeket üzembezárásaival. Az az eset igencsak sértette a germánok önérzetét, és nemzeti ügyként kezelték a Nokia kivonulását. Most egy hazai vállalat jár hasonló cipőben. Egyenlőre nem tiszta a kép a leállásra váró gyártósorokat, és a több ezer alkalmazottat illetően, mindenesetre a németországi lipcsében található gyár is szóba került, ahol is 1200 alkalmazottat foglalkoztat a Siemens.

Összesen 18000 dolgozója van az anyavállalat telekommunikációs divíziójának (SEN). A mostani átalakítás az alkalmazottak majd negyedét, közel 4000 embert érintenének, és elsősorban dél-amerikai üzemek kerültek szóba a lipcsei gyáron túl. A Siemens igyekszik kompromisszumos megoldást keresni, vagyis értékesíteni kívánja a bezárt üzemeit, és egyúttal keresi a lehetőséget alkalmazottainak átvételére, így próbálva megoldást kínálni munkavállalóinak.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 19 napja

A Nokiás leépítések során is sok mindenkit elküldtek, A Siemens-ről viszont nem sok mindent hallottam.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja