Többszöri számlázás miatt perlik a Microsoft-ot

2011. augusztus 05.
2.4091
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
A vállalat-óriás minden további nélkül kiesett annak a Seattle-beli férfinak a kegyeiből, aki egy - szerinte jogtalan - eljáráson felbőszülve hezitálás nélkül perbe fogta őket.

Ryan Graves úgy véli, a Microsoft Corp. duplán számlázza ügyfeleit az Xbox Live Gold szolgáltatáson, mely jelenleg is mintegy 23 millió gamer virtuális örömeinek ad otthont. A kétszeres árfelszámítás az úriember szerint jogtalan, s eme meggyőződésével bírósághoz fordult, hogy a céget kompenzációs és bűntető jellegű kártérítésre bírja.

Ryan Graves egyébként maga is elhivatott konzoljátékos. Az Úr 2005. évében vásárolta Xbox 360-as konzolját, mellyel egyúttal egy Xbox LIVE Gold előfizetésre is szert tett; hanem a férfi most mégis minden erejével a Microsoft-ot perli. Ryan arra lett figyelmes, hogy mihelyst lejár jogosítványa a szolgáltatáson, a rendszer menten megújítja azt, az ügyfél megkérdezése nélkül. Természetesen nem ingyen.

A vállalat nem óhajtotta megtéríteni Graves-nek a kétszeri számlázást. Ellenben törölték előfizetését, amikor hitelkártyája lejárt, majd arra kérték, újítsa azt meg. Később visszaállították előfizetését, persze ismét kiszámlázva annak ellenértékét. Amikor Graves panasszal élt az ügyfélszolgálati képviselőknél, azok leintették őt, mondván: a Microsoft nem fog megtéríteni neki semmit. Ugyanakkor kétéves szolgáltatást ajánlottak fel neki, amit azonban Graves nem fogadott el.

"Ezek a szerződések állítólag automatikusan megújulnak, a fizetési eljárást is beiktatva - hitelkártya, bankkártya vagy előfizetői Xbox kártya formájában. Amennyiben a fizetési metódus nem kivitelezhető a megújításkor, az alperes, felhasználói feltételeihez igazodva megtagadja a felhasználó hozzáférését - mondta Graves.
3 hozzászólás

DNS

13 éve, 8 hónapja és 25 napja

Hmm, nem is tudtam, hogy a Microfrostnál újabban banki funkciókat is ellátnak...

válasz erre

Vendég

13 éve, 8 hónapja és 26 napja

szerintem is, még jó hogy nincs liveom szívrohamot is kaptam volna ha egyszer csak leröppen egy huszas a számlámról

válasz erre

Vendég

13 éve, 8 hónapja és 26 napja

Szerintem igaza van az ürgének

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profiljaKisember001 profilja