Több mint nyolcezer ember maradt munka nélkül a játékiparban tavaly nyár óta

2009. május 12.
1.7531
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Egyelőre még szinte senki sem a gazdasági világválság eddigi kárainak felmérésével foglalatoskodik, bár akadnak olyanok, mint például Wanda Meloni, független elemző, aki egy kalkulációnak hála, megosztotta velünk, hogy a játékipar hány emberi "áldozatot" termelt ki magának az elmúlt közel egy éves periódusban.

A kapott végeredmény nagyon elszomorító, közel nyolc és félezer dolgozó kényszerült új állás után kajtatni, miután megszűntek, leépültek korábbi munkahelyeik.

A becsülés pontosan 8450 főre rúg, ennyien veszítették el állásaikat valamely játék stúdiónál tavaly július óta, azaz az elmúlt egy esztendőben. Észak-Amerikára korlátozva ez a szám 6300 tehát abban a régióban volt a legdrasztikusabb leépítési, felszámolási hullám. Ezek a játékipari dolgozók a teljes létszám tizenkét százalékát teszik ki, az észak-amerikai zónának megközelítőleg 53,900 foglalkoztatottja van. A teljes ottani leépítési, mennyiség azaz a 6300 személy a hetvenöt százaléka a globálisan számolt mennyiségnek, a 8450-nek.

A kettő közötti differenciát a brit és az ázsiai régiók termelték ki az említett egy éves periódusban. A közelmúltban is több neves stúdió ajtajára került lakat, ilyen többek között az Ensemble Studios (akikből négy újabb stúdió állt fel azóta), vagy a 3D Realms, akik a Duke Nukem Foreverrel szálltak sírba. További stúdiók nyögik vészesen magas tartozásaikat, keresnek befektetőket, vagy üzemelnek minimálisra csökkentett létszámmal. Sajnos a várható eredmény még ennél is magasabbra rúg majd, a válság nem vonult el. Együtt érzünk valamennyiükkel.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja