Több mint 8600 internetkávézót zártak be a kínai hatóságok február óta

2004. május 07.
1.2191
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Több mint 8600 engedély nélkül működő internetkávézót zártak be a hatóságok Kínában február óta.
 

A bezárást a kávézók többsége esetében azért rendelték el, mert törvénysértő módon fiatalkorúakat is beengedtek - jelentette az Új Kína hivatalos kínai hírügynökség csütörtökön. A kínai ipari és kereskedelmi főhatóság közleménye szerint nagy károkat okoztak a tizenévesek lelki fejlődésében és zavarják az iskolai oktatást azok az internetkávézók, amelyekbe kiskorúakat is beengednek, s ez visszatetszést keltett a társadalomban.

A kiskorúak előtt is nyitott és a "káros információk" terjedéséhez hozzájáruló netkávézók szigorú büntetésre számíthatnak - írta az Új Kína. A kommunista ország a hozzáférést biztosítókat felelősnek tartja az internetes tartalmakért. Az alap- és középfokú oktatási intézmények 200 méteres körzetében tilos internetkávézó üzemeltetése, ezzel a rendelkezéssel kívánják védeni a kiskorúakat a neten fellelhető pornográf tartalmaktól és attól, hogy rabjaivá váljanak az on-line játékoknak.

Az ország nyugati részén, Csungking (Chongqing) városában a múlt hónapban megbírságoltak egy ilyen létesítményt, mert két álomba zuhant tizenévest elgázolt egy vonat, miután megszakítás nélkül 48 órát töltöttek egy on-line videójátékkal.
1 hozzászólás

AngryKnight

8 éve, 1 hónapja és 11 napja

akkor ilyen erővel otthon is megnézheti azokat a "káros információkat"

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

GamePlay profiljaManiac profilja