Több mint 350 millió Dolláros veszteség származhat a PlayStation 3 árcsökkentéséből

2009. június 13.
1.5931
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Ismét terítéken a lerágott csont, a PlayStation 3 egyre elkerülhetetlenebb árcsökkentése.

Michael Pachter, a jól ismert elemző úgy véli, hogy a Sony nem feltétlenül fog belecsapni a sűrűjébe a még idén esedékes árcsökkentéssel, azaz, senki se számítson nagyobb árredukcióra. Ezt a véleményt egy számolás után arra alapozta, hogy amennyiben a Sony csupán 50 Dollárral csökkenti a hardverek eladási árait, az egy becsült hat-hét milliós fogyás után 350 Millió Dolláros veszteséget okozna a Sony számláján.

A többször is szóba hozott összeg elvi és persze erősen pletyka szinten elérte a száz Dollárt, ami ha valóban realizálódna, kétszer akkora veszteséget okozna, azaz kőkemény 700 millió Dolláros deficitet zúdítana a japán óriás nyakába.

Hogy a szintén pletyka szinten felmerült, karcsúsított hardver mennyiben módosítaná a kalkulációt, nem tudjuk pontosan, hiszen még a gép létezése sem lett hivatalosan megerősítve, így az sem világos, hogy milyen előállítási költségekkel érdemes számolni esetében.

Pachter egy 350 Dolláros bundle-t lát lelki szemei előtt, amelyben valamely first party cím lapulna meg, mint például a Killzone 2 és nagyjából október magasságában történne meg a régóta várt jóárasítás, mondá a Wedbush Morgan elemzője.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja