Több a szélessávú internetező Európában, mint a tengerentúlon

2005. június 12.
1.6191
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Telecom Paper által készített felmérés szerint jelenleg több szélessávú internetfelhasználó található Európában, mint az Egyesült Államokban.

Az idei első negyedévben rögzített adatok alapján Európában ma 48 millióan interneteznek szélessávon, míg Amerikában ez a szám 47,53 millió. Ez azt jelenti, hogy az öreg kontinens most először orrhosszal megelőzte vetélytársát ezen a területen, ami azonban még mindig csak az előkelő második helyhez elegendő.

A legelőrébb tartó régió ugyanis a Távol-Kelet, ahol 61 millió szélessávon internetező személyt regisztráltak. Az adatok persze kicsit megtévesztőek lehetnek, hiszen egyrészt abszolút számokat tartalmaznak a lakosság egészéhez viszonyított arányok helyett, másrészt pedig az Egyesült Államokat Kanada nélkül önálló régiónak tekintik. Tény, hogy az Egyesült Államokban sokan tartanak az internet terjedésének megtorpanásától, illetve több felmérés is a társadalom viszonylag széles rétegeinek a világhálóval szemben tanúsított közömbösségéről számol be, az Európával történő negatív vagy egyáltalán bármiféle összehasonlítás azonban több nehézségbe ütközik. Ezek közül csak egy tény az, hogy a tengerentúlon még mindig a kábeles szélessávú kapcsolat dominál, míg nálunk egyértelmű a telefonvonalas DSL technológia fölénye.

A Telecom Paper szerint egyébként a szélessávú internetet használók összlétszáma világszerte 158 millió körül van. Ami az országokon belüli relatív elterjedtséget illeti, itt Dél-Korea áll az élen a viszonylagosan nagyszámú népességéhez viszonyítva is még igen tekintélyes 12 millió szélessávú kapcsolattal, őket pedig két európai ország, Hollandia és Dánia követi a dobogón. Egy másik, az OECD által 30 országban a tavalyi évről készített felmérés 118 millió szélessávú kapcsolattal számol az érintett államokban, ami 34 milliós növekedést jelent egy év alatt.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja