Tíz virtuális gép egyetlen processzorban

2004. május 03.
1.5341
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az IBM olyan csomag bevezetését tervezi Virtualizációs Gép ("Virtualization Engine") néven, amely lehetővé teszi, hogy egyidejűleg több programot lehessen az IBM Power szervereken futtatni.

A Virtualizációs Gép az IBM iSeries szervereiben mutatkozik be a második negyedévben, majd később a pSeries és Vállalati Tároló Rendszer termékekben is megjelenik. A virtualizációs technológiával kombinált Power 5 processzorral az IBM 10 partíciót képes kezelni egy processzoron.

A Virtualizációs Gép szoftver az AIX 5.2 operációs rendszer felügyelete alatt is fut már, de a teljes particionálási képességekhez a rövidesen bevezetésre kerülő 5.3 változatot igényli. A Power 5 partíciók három különböző operációs rendszer alatt futhatnak: AIX (pSeries), OS/400 (iSeries) és Linux. Az új partícionálási technológia a Power 5-ben a virtualizációt igényli. Ehhez az IBM a Hypervisor technológiát használja, amelyeket a "mainframe" rendszerekből emeltek át ide. Az IBM néhány Hypervisor jellemzőt a lassúbb szoftver helyett közvetlenül a Power 5 processzorba épített be.
1 hozzászólás

AngryKnight

11 éve, 7 hónapja és 12 napja

ennyi békát nyelvnyújtó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja