Tízmillió eladott MotionPlus az év vége előtt

2009. május 13.
1.6001
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A Wedbush Morgan ismert elemzője, Michael Pachter természetesen a Nintendo júniusban érkező újítását, a Wii MotionPlus-t sem hagyta figyelmen kívül, szép jövőt prognosztizált a szerkezet számára.

Konkrétan kemény tízmilliós fogyással számol ez év végéig, ebből hozzávetőlegesen a Wii Sports Resort, a Tiger Woods PGA Tour 10 és az EA Sports Grand Slam Tennis bundle-ök segíthetik hozzá az első nyolcmillióhoz.

Az említett három alkotás már eleve magában foglal egy MotionPlus kütyüt, majd további kétmilliót pedig meglátása szerint géppel együtt is megvásárolnak majd a játékosok, így az év végéig már tízmilliósra duzzadhat a kiegészítőt birtoklók száma. A játékos bundle-öknél az európai és az észak-amerikai régióban 20%-os aránnyal számolnak, a Nintendo Wii tulajdonosok ekkora hányada fog várhatóan vásárolni valamely említett sportjátékból és ezzel együtt szert tesznek egy MotionPlus szerkentyűre is.

Tegnap pontosan azt feszegettük, hogy a UbiSoft mekkora tudatos kockázatot vállal az év végén megjelenő Red Steel 2, MotionPlus kötöttségével, de Pachter szerint az időzítés akár remek is lehet, ha nyáron a friss tulajdonosok megveszik első játékaikat és velük a perifériát is, az ősz magasságában már bőven megérik a helyzet arra, hogy egy másik címmel is próbára tegyék a bevált, megkedvelt szerkezetet.

Más elemző is egyetért Pachter-rel abban, hogy a UbiSoft-nak már eleve mellé volna célszerű csomagolnia egy MotionPlus kütyüt, így akár valóban sikeres is lehet a Red Steel 2, nem elképzelhetetlen, hogy a márciusban záruló üzleti esztendő végére megközelíti eladásokban a másfél milliót, persze ezek csak laza becslések, lehetetlen pontosan megbecsülni egy új hardver expanzió és egy ahhoz érkező játék fogyását, fél éves távlatból.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljamarco profilja