Tíz éves a Dino Crisis sorozat

2009. július 01.
2.3031
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Mára is jutott egy jeles ünnepünk, hiszen pontosan ma lett tíz esztendős a népszerű Dino Crisis széria.

Japánban 1999, július első napján, azaz kereken tíz esztendővel ezelőtt látott napvilágot a bemutatkozó epizód, amelyet követett még kettő a sorban, így bővült az alap sorozat trilógiává, leszámítva a Dino Stalker címmel megjelent fénypisztolyos spin-off-ot. A Resident Evil-t is jegyző Shinji Mikami produkció eredetileg PlayStation konzolon robbant be a köztudatba, majd ezután jöttek a PC-s és a Sega Dreamcast portok is.

A Dino Crisis egyébként nem csak megalkotóján osztozik a Capcom leghíresebb franchise-ával, a Resident Evil-lel, hanem stílusában és technológiai megvalósításában is. A dinós mű úgyszintén a túlélő horror kategóriában szállt vízre és aratott sikereket, valamint ugyanazt az előre renderelt, kameranézet-váltogatós, állóképes perspektívát alkalmazta, mint az ösvényt előtte már simára taposó Resident Evil sorozat. Tíz év elmúlt megint, pedig mintha csak tegnap lett volna az a nap, amikor először hítottuk gépbe és hajtottuk igába a stuff-ot. Akik ismerik, egy kis flashback-kel emlékezzenek meg róla, ennyit kiérdemelt nálunk. Talán egy szép napon érkezni fog egy következő epizód is, az Onimusha feltételezett ötödik felvonásával karöltve, amelyre már akadtak célzások (1560) a múlt hét folyamán. Boldog Születésnapot, Dino Crisis!
1 hozzászólás

Vendég

14 éve, 4 hónapja és 16 napja

Hali. imádom a capcomos gameket! leginkább a resident evil és dino crisis sorozatokat a dmc is elég baróröhögő smiley én speciel nagyon tudnák örülni egy dino crisis 2 remake-nek! ahogy a resident evil első része is kapott röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profiljaManiac profilja