THQ: Éves üzleti jelentés

2009. május 07.
1.8681
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A tegnapi, Electronic Arts-os üzleti jelentés után ma a THQ pénzügyi dolgait nyálazzuk át nagy vonalakban, talán azt mindenki sejti már, hogy ők sem profittal zárták a március végével jelölendő üzleti esztendőt, szintén súlyos veszteségek elkönyvelése történt meg a kiadónál.

Ők négyszázharmincegy milliós veszteséget jegyeztek be a noteszekbe, ami több mint tízszer nagyobb bukást jelent a tavalyi harmincöt millióhoz képest.

Az eladási bevételek csökkentek a frissen lezárt üzleti évben, ezúttal nyolcszázharminc millió volt az értékesítésből származó bevétel, szemben a tavalyi több mint egymilliárddal. A negyedik "etapban" nyújtott teljesítményük ezzel szemben szinte stagnálni látszott, az utolsó negyedévben százhetvenmillió Dollár volt a bevételük, míg tavaly ilyenkor közel százkilencven milliót jegyeztek a cég pénzügyi szakemberei, ezen a fronton nem volt az eltérés szignifikáns.

Több ízben is téma volt a sajtóban, hogy a THQ bajban van, ezt leépítésekkel próbálták orvosolni, persze önmagában az még nem fogja megoldani a financiális mélyrepülést, pedig ezúttal szeretnének végre profitábilisek lenni, egy év múlva az előjel plusszra válthat mínusz helyett. A Saints Row 2 egészen remekül fogyott, több mint 2.8 millió kópiától sikerült megválniuk, így kimondható, hogy ez egyben a legsikeresebb franchise-uk a kínálatban.

A Saints Row első részének eladásai meghaladják az ötmilliót, a Dawn Of War széria pedig a négymilliót hagyta maga mögött. Nagy a baj, de a vezetők optimisták, annak ellenére, hogy sokszorosra nőtt egy esztendő leforgása alatt az éves veszteségük, a 2010-es üzleti évre már profitot szeretnének termelni, ami nem lesz könnyű feladat, tekintve, hogy közben tombol a gazdasági világválság. Azért abban reménykedünk, hogy a korábban jelentett leépítéseket idén már nem követi újabb.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja