The Sims 3: 2009 legállatbarátabb játéka

2010. január 02.
1.7791
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Dru profilja, adatai
Dru
Az évek vége a játékvilágban mindig a legjobbak kiválasztásáról, díjazásáról és dicsőítéséről, no meg persze a vég nélküli vitatkozásokról szól, hiszen túl szép lenne, ha olyan produktumok nyernének, amelyeket mindenki elfogad.
 

Bár kisebb publicitás és nagyobb érdektelenség közepette, de ilyenkor a játékokhoz szorosan nem köthető szervezetek nevei is hajlamosak felbukkanni a videojátékokkal foglalkozó híroldalak hasábjain. Ilyen a mostani eset is, amikor az állatok jogaiért küzdő PETA-ról (People for the Ethical Treatment of Animals) teszünk említést, méghozzá az Electronic Arts életszimulátora, a The Sims 3 kapcsán.

A szervezet ugyanis a kitüntető "2009 legállatbarátabb játéka" titulust adományozta a The Sims 3-nak. Az indoklás szerint az alkotás pozitívan ábrázolja a vegetáriánus életmódot, valamint teljes mértékben támogatja a húsmentes életet élő karaktereket, hiszen számos állati eredetű anyag nélküli kaját (tofu dog, vegetáriánus burgerek...) tömhetnek magukba a virtuális emberkék. Ráadásul a vega Simek még meg is betegedhetnek, ha véletlenül megesznek egy-egy hússzeletet. A PETA elnöke, Tracy Reiman, szívélyes gratulációját küldte az EA-nek, valamint a játék kapcsán megjegyezte, hogy "a játékosok bátorítva vannak, hogy adjanak egy kis szünetet az állatoknak, és ne egyék meg őket".
nincs még hozzászólás

The Sims 3
12.990 Ft-tól
kövesd a játékot!
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

nurbanu profiljagery1113 profiljamarco profilja