The Pirate Bay: a razzia két éves évfordulója

2008. június 02.
3.3641
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Dru profilja, adatai
Dru
Tegnapelőtt, május 31-én volt éppen két éve, hogy a - bizonyára az általatok is jól ismert - The Pirate Bay-en rajtaütött a svéd rendőrség.

Az oldalt lelőtték, a szervereket lefoglalták, emberek ezrei pedig összeszorított fogakkal várták, mi is lesz az ügy vége. Aggodalomra azonban nem sok ok volt, hiszen a site 3 napon belül újra működött, a lelkes rajongók legnagyobb örömére. A Kalóz Öböl azóta is él és virul, sőt a forgalma megduplázódott, köszönhetően a ráirányuló média figyelemnek.

A svéd rendőrség 180 szervert foglalt le, azonban legtöbbjüknek semmi köze nem volt a Pirate Bay-hez. A nyomozás múlt év decemberében zárult le, 4000 oldalnyi iratot eredményezve. A tetemes adatmennyiség ellenére mindössze csak 4 szoftver, 9 film és 22 zeneszám szerzői jogának megsértésével vádolták meg őket.

Ezen fellelkesülve a The Pirate Bay csapat egy blog bejegyzésében javaslatot tesz, hogy mostantól május 31. váljon a kalózok ünnepnapjává. Így írnak: "Legyen május 31. a kalózok függetlenségi napja. Ünnepeljük a győzelmeket, amelyeket arattunk, és amelyek aratni fogunk. Ünnepeljük, hogy egyesítettük erőinket. Seedeljetek tovább!" A csapat hozzáteszi, hogy bármi is történjék, az emberek mindig számíthatnak a Pirate Bay-re. "Már évek óta elérhetőek vagyunk, és ez még sok-sok évig így lesz".
1 hozzászólás

Vendég

17 éve, 3 hónapja és 3 napja

Az etalonok. Ennyi.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja