Tesztelhető a ReactOS legfrissebb kiadása

2013. június 02.
2.2941
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az elmúlt napok folyamán újabb különleges taggal gyarapodott a PC-s operációs rendszerek sora, ugyanis több mint egy éves fejlesztési munkálat után végül elkészült a ReactOS 0.3.15-ös jelzéssel ellátott kiadása, ami már természetesen a letöltési listákon is képviselteti magát.

Aki esetleg nem ismerné, a ReactOS személyében nem egy újabb UNIX vagy Linux alapú rendszert köszönthetünk, hanem egy a Windows NT architektúrát (Windows XP, Windows 7, Windows Server 2012) alapul vevő ingyenes megoldást, aminek érdekessége, hogy fejlesztői arra törekedtek, hogy a szoftverük binárisan teljes mértékben kompatibilis legyen a Windowszal.

A csapat a közleményében kiemelte, a most megérkezett kiadás még alfa fejlesztési fázisban van, ezért mindennapi használatra nem javasolják. Az operációs rendszer felhozatalában újdonságként bukkant fel az USB-s billentyűzetek, egerek és külső tárolóeszközök előzetes támogatása, amit az illetékesek kiegészítettek még egy teljesen újraírt session-managment alrendszerrel is.

A friss fejlesztések között üdvözölhetjük még többek között a frissített UniATA illesztőprogrammal kiegészített AHCI támogatást, valamint az alternatív ReactOS memória-menedzsment modult. A ReactOS frissen beharangozott 0.3.15-ös kiadása már letölthető erre a linkre kattintva.
4 hozzászólás

rDAVE

11 éve, 9 hónapja és 22 napja

Dorcika írta:
Nekem tetszik, szerintem nem olyan rossz ez mosolygó smiley Soksok zöldujj!
Szerintem se rossz, csak ilyen fejlesztési tempó mellet sajnos nem sok esélye van. Valami komolyabb támogatás kellene nekik.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 9 hónapja és 22 napja

[Tiltott felhasználó!]

rDAVE

11 éve, 9 hónapja és 22 napja

Én régóta figyelem, de már túl sokat nem várok tőle... Egy évente 0.0.01-es ugrás eléggé kevés. Ezzel a tempóval 10 év alatt se lenne kész és így az értelme is megkérdőjelezhető. Főleg, hogy ugyanennyi ideje is készül. Bármelyik Linux disztó+Wine jelenleg még mindig jobb kompatibilitás és stabilitás szempontjából.
Azért sok sikert nekik!

válasz erre

Vendég

11 éve, 9 hónapja és 22 napja

Azta!meglepett smiley Nem hallottam még soha róla!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Tommy profiljaMonyo profilja