Tesztelhető a ReactOS legfrissebb kiadása

2013. június 02.
2.1761
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az elmúlt napok folyamán újabb különleges taggal gyarapodott a PC-s operációs rendszerek sora, ugyanis több mint egy éves fejlesztési munkálat után végül elkészült a ReactOS 0.3.15-ös jelzéssel ellátott kiadása, ami már természetesen a letöltési listákon is képviselteti magát.
Advertisement

Aki esetleg nem ismerné, a ReactOS személyében nem egy újabb UNIX vagy Linux alapú rendszert köszönthetünk, hanem egy a Windows NT architektúrát (Windows XP, Windows 7, Windows Server 2012) alapul vevő ingyenes megoldást, aminek érdekessége, hogy fejlesztői arra törekedtek, hogy a szoftverük binárisan teljes mértékben kompatibilis legyen a Windowszal.

A csapat a közleményében kiemelte, a most megérkezett kiadás még alfa fejlesztési fázisban van, ezért mindennapi használatra nem javasolják. Az operációs rendszer felhozatalában újdonságként bukkant fel az USB-s billentyűzetek, egerek és külső tárolóeszközök előzetes támogatása, amit az illetékesek kiegészítettek még egy teljesen újraírt session-managment alrendszerrel is.

A friss fejlesztések között üdvözölhetjük még többek között a frissített UniATA illesztőprogrammal kiegészített AHCI támogatást, valamint az alternatív ReactOS memória-menedzsment modult. A ReactOS frissen beharangozott 0.3.15-ös kiadása már letölthető erre a linkre kattintva.
Advertisement
4 hozzászólás

rDAVE

8 éve, 8 hónapja és 20 napja

Dorcika írta:
Nekem tetszik, szerintem nem olyan rossz ez Soksok zöldujj!
Szerintem se rossz, csak ilyen fejlesztési tempó mellet sajnos nem sok esélye van. Valami komolyabb támogatás kellene nekik.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

8 éve, 8 hónapja és 20 napja

[Tiltott felhasználó!]

rDAVE

8 éve, 8 hónapja és 20 napja

Én régóta figyelem, de már túl sokat nem várok tőle... Egy évente 0.0.01-es ugrás eléggé kevés. Ezzel a tempóval 10 év alatt se lenne kész és így az értelme is megkérdőjelezhető. Főleg, hogy ugyanennyi ideje is készül. Bármelyik Linux disztó+Wine jelenleg még mindig jobb kompatibilitás és stabilitás szempontjából.
Azért sok sikert nekik!

válasz erre

Vendég

8 éve, 8 hónapja és 20 napja

Azta! Nem hallottam még soha róla!

válasz erre
Advertisement
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Grifid profiljamarco profiljaWickedSick profilja