Térképész céget vásárolt a Nav N Go

2008. január 07.
2.1931
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Újabb lépést tett a piacvezető pozíció megszerzése felé a Nav N Go.

A szoftverfejlesztéssel foglalkozó cég 2007 novemberében felvárásárolta a Top-Map Kft-t, mely a világ több navigációs szoftverébe kínál digitális Magyarország térképet. A felvásárlás akár saját térképkészlet létrehozásának esélyét is jelentheti a Nav N Go számára. A Nav N Go a kezdetektől fogva közösen dolgozik a Top-Map Kft-vel, sikereit is részben neki köszönheti.

A Top-Map hozta ugyanis létre az iGO My way szoftverhez használt, egyedülállóan részletes és pontos Magyarország térképet, mely 2005-ben meghódította a magyar piacot. Később bekapcsolódtak a Nav N Go által használt Kelet-Európa térképek integrációjába is, így a régióban fellelhető egyéb térképeket is fel tudták készíteni a GPS-navigációban történő használatra.

A Top-Map azonban ma már nem csak térképekkel, hanem egyéb adatbázis előállítással is foglalkozik, így POI pontokat, vagy szükség esetén 3D adatokat is képes szolgáltatni. Mivel a Nav N Go fő célja, hogy épp ilyen újabb és újabb tartalmakat integráljon a szoftvereibe, nagy szüksége volt a Top-Map-re az adatbázisok előkészítéséhez. A szoros együttműködés zálogaként a Nav N Go megvásárolta a Top-Map-et, amely változatlanul működik tovább, csak épp a Nav N Go részeként.

?A Top-Map az elmúlt években ? a magyarországi adatbázis mellett ? létrehozott egy olyan térképkészítési- és felmérő technológiát, amit az eddigieknél hatékonyabban lehet használni. Úgy éreztük, hogy ezt a tudást át kell adnunk az olyan országoknak, ahol nem, vagy csak nagyon kezdetlegesen működik a térképfejlesztés. Így például Ukrajnában, Romániában vagy Bulgáriában is elérhetővé válnak a jó minőségű digitális térképek.

Emellett kihívásnak tartjuk, hogy nyithatunk olyan tartalmak felé, mint a 3D objektumok, melyek hosszú távon a Nav N Go, és egyben a mi sikerünket is jelenthetik. Mindazonáltal a Top-Map továbbra is önálló cégként működik tovább és kiszolgálja a korábbi partnereit is.? ? mondta Siegler Vera, a Top-Map Kft. ügyvezető igazgatója.

A Nav N Go elsődleges célja továbbra is az, hogy térképeik naprakészek legyenek, ezért a jövőben is nagy figyelmet fordítanak térképeik rendszeres frissítésére. Terveik között szerepel az is, hogy a Magyarországon sikeresen működő online térképhiba bejelentő szolgálatukat kiterjesztik más országokra is, így a felhasználók értékes információi alapján tökéletesedhetnek a Nav N Go térképei, melyeket továbbra is elérhetővé tesznek a hűséges felhasználók számára.

?A Tele Atlas továbbra is a Nav N Go stratégiai partnere marad, mitöbb, a Top-Map kapcsán jobb rálátásunk lesz a digitális térképkészítés módszereire, ezáltal még szorosabbra fűzhetjük a kapcsolatot. Természetesen a nyugat-európai és egyéb térképeinket tőlük vásároljuk, azonban a rajtuk kívül eső piacokon, így Kelet-Európában továbbra is a saját lábunkon állunk. Mintegy 15 helyi céggel állunk kapcsolatban, akiktől térképeket licenszelünk, majd a Top-Map szakemberei előkészítik azokat az intergrációhoz. Ezzel sikerült elérnünk azt, hogy a régióban egyedülálló térképi lefedettséggel rendelkezünk olyan országokban is, ahol korábban egyáltalán nem működött a műholdas navigáció.

Ugyanez akár megtörténhet más régiókban is: például Dél-Amerikában, a csendes-óceáni térségben vagy Ázsiában. A Top-Map számunkra egyrészt a kulcsot jelenti ahhoz, hogy megőrizzük térképeink egyedülálló lefedettségét és magas minőségét, másrészt a biztosítékot arra, hogy tovább fejlődjünk az egyéb típusú tartalomintergrálás irányába.? ? mondta Kátai Attila, a Nav N Go tartalomfejlesztési igazgatója.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXTomiX0029 profilja