Terjed az automatizált tesztelés a Microsoftnál, 62 alkalmazottat elbocsátanak

2005. január 26.
1.8131
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft bejelentette, hogy 62 tesztelõjét elbocsátja, státuszukat felszámolják.

A létszámleépítés hátterében nem mulasztások, vagy veszteségesség áll, egyszerûen részleges paradigmaváltás elõtt álla a szoftveripar. Mára az automatizált tesztelési rendszerek olyan fejlettségi szintet értek el, hogy jelentős számú alkalmazott munkáját tudják megbízható eredményességgel kiváltani. A Microsoft, mint az iparág kiemelkedő szereplője természetesen egyike az elsőknek, akik bevezetik az ilyen új keletű tesztrendszereket.

A 62 dolgozót az elmúlt héten értesítették a munkahelyek felszámolásáról, ám ez elvben nem jár automatikusan munkanélküliséggel, mivel a Microsoft felajánlotta más státuszok megpályázását az érintetteknek. Arról sincs szó azonban, hogy automatikusan elhelyezkedhetnének más területen. A vállalat a nagy munkaerőigénnyel rendelkező területeken hajt végre először ilyen leépítéseket, ezúttal az operációs rendszerek tesztelési részlegéről küldenek el, dolgozókat, szeptemberben pedig a szerverszoftverek tesztelőinek számát csökkentették.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
1 hozzászólás

Marduk

11 éve, 6 hónapja és 14 napja

Azért az automata tesztelési rendszerek nem tudnak mindent kiszűrni. Arról nem is beszélve, hogy vannak dolgok, amiket az emberi szem észrevesz, míg a gép nem.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profilja