Tényleg kettő-az-egyben: dominó USB meghajtó

2008. január 19.
1.6771
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A legújabb USB adathordozó elsőre csupán játékos ötletnek tűnik, de a vártnál komolyabb műszaki tartalom rejtőzik benne.

Az USB meghajtók piacán elképesztő túlkínálattal találkozhat a vásárló. Ez többek között annak köszönhető, hogy az ilyen szerkezetek lényege tulajdonképpen egyetlen igen ellenálló, epoxy gyantába ágyazott flash memória chip, mely ráadásul igen olcsón és tömegesen rendelhető számos forrásból.

Ettől fogva szinte már csak az a kérdés, melyik gyártó milyen házat álmodik meg a chip köré. Készültek hagyományos extraolcsó, divatos színekben pompázó, kulccsal zárható, szőrös, vízálló, ütésálló, sőt golyóálló modellek is. Az emberi képzelet azonban mindig képes új meglepetésekre, a legújabb kivitel két egymásba illeszthető meghajtó. Az együtt megtévesztően élethű dominót formáló eszköz két fele természetesen külön is használható.

Többről van azonban szó itt, mint merő desigról, mivel a tervező Marcos Breder értelmet akart adni a kis fehér pöttyöknek. Ezek valójában egy primitív, de annál informatívabb kijelző részeit képzik, a pöttyök száma a meghajtó telítettségével automatikusan csökken, így első ránézésre nagyjábóli képet kaphatunk a rendelkezésre álló kapacitásról, és mivel a dominó két ilyen mezőt tartalmaz, a két meghajtó kiértékelése sem jelent gondot.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 21 napja

Ez mekkora, ötletes és hasznos is lehet a kapacitás mutató röhögő smiley Külön tetszik, hogy dominóban álmodta meg a tervező.

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljamarco profilja