Teljes adathalász-készlet ezer dollárért orosz hackerektől

2007. szeptember 03.
1.7461
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az internetes alvilág berkeiben már potom pénzért hozzá lehet jutni olyan programcsomagokhoz, amelyek segítségével bárki sikeresen végrehajthat adathalász akciókat.

A többnyire kelet-európai és ázsiai hackerek újabban fórumoldalakon hirdetik illegális szolgáltatásaikat, így a bűnözőktől - az egyszerű vírusoktól kezdve a teljes adathalász-csomagig - mindenhez hozzá lehet jutni. Utóbbit ezer dollár körüli áron kínálják megvételre a rossz fiúk. A Computerbild nevű szakmai magazin szerkesztősége azonban meg akart bizonyosodni afelől, hogy vajon valóban kapnak-e a pénzükért egy teljes Phishing-készletet, és ha igen, akkor azt mi mindenre lehet használni. A lap beszámolója szerint miután átutalták a megbeszélt ezerdolláros összeget, a feltehetőleg orosz származású hacker is elküldte a programcsomagot, amely a trójain kívül hamisított banki weboldalakhoz való hozzáférést és a kezdők számára egy részletes használati utasítást is tartalmazott.

A mellékelt kártevő igen csak veszélyesnek mutatkozott, mivel nem mindegyik antivírus szoftver ismerte azt fel, a kóddal megfertőzött PC fölött pedig átvehette az irányítást a rosszindulatú programot irányító személy. Ha pedig a fertőzött számítógép gazdája lehívta saját bankjának oldalát, akkor a vírus automatikusan egy hamisított site-ot jelenített meg, amely rögzítette a begépelt banki adatokat.

A Computerbild munkatársai tehát megbizonyosodtak afelől, hogy az ajánlatok valódiak, és némi anyagi ráfordítással bárki hozzájuthat a legkomolyabb adathalász megoldásokhoz is.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja