Telefon és internet - háztartási áramcsatlakozón keresztül

2006. február 12.
1.5501
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Maros megyei Mezőbándon került sor az első PLC (Power Line Communications) alapú szolgáltatás beindítására.

A rendezvényen részt vett Nagy Zsolt, távközlési és információs technológiai miniszter, az RMDSZ ügyvezető alelnöke, aki elindította a szolgáltatást, Lokodi Edit Emőke, a Maros Megyei Tanács elnöke, Kelemen Atilla képviselő, Florin Bejan államtitkár, valamint Mircea Rusu, Mezőbánd polgármestere. "A mai nap rendkívül jelentős Mezőbánd lakosai számára. Ettől a pillanattól kezdve a világ közelebb került hozzájuk, és azok az információk, amelyekhez eddig nehezen férhettek hozzá, ma már egy kattintásra állnak tőlük."

"Az új típusú technológia segítségével sikerül biztosítanunk a lakosság számára a telefon - illetve az internetszolgáltatáshoz való hozzáférést", nyilatkozta Nagy Zsolt miniszter a mezőbándi iskolában rendezett avató ünnepségen.

A Mezőbándon elindított projekt az első hat hónapban kísérleti jelleggel bír, ennek sikerétől függ az országos program beindítása. A Távközlési és Információs Technológiai Minisztérium 2005 júliusában döntötte el a PLC alapú telefon- és internetszolgáltató megoldás kísérleti elindítását a vidéki közösségek számára, amely során 50 telefon és 10 számítógép hálózatba kapcsolásával próbálják ki először Romániában ezt a technológiát.

A PLC technológiával eletronikus szolgáltatásokat biztosítanak, amelynek alapját a kis és közepes feszültségű elektromos áramhálózat képezi. Ezekre a távközlési megoldásokra 3 - 148,5 kHz, rövidsávú, és 1-30 MHz, szélessávú frekvenciákat használják.
1 hozzászólás

Vendég

15 éve, 7 hónapja és 17 napja

Igen nagyon jó lessz a falúnak,de lenne még megoldandó feladat amí talán még fontosabb lenne,és pedig a vezetékes víz megodása.Talán mindeenek elött,az egésség lenne a leg fontosabb!!!!!!!!!!!!?????????????

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja